Terug naar overzicht

Bijgerecht: gepureerde cannellinibonen met citroen en rozemarijn

De eerste maanden van het jaar zijn een ideale tijd voor comfort food van het fornuis en uit de oven. We hebben zin in rijk gevulde soepen, langzaam gegaard vlees en warme toetjes.

Dit recept met cannellinibonen komt uit het kookboek Slow.  

PROBEER OOK:

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 blikken à 400 g cannellinibonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 60 ml kippenbouillon
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el citroensap
  • ¾ tl fijngehakte rozemarijn, plus extra ter garnering
  • smalle reepjes schil van 1 onbespoten citroen, ter garnering

Preparation

  • 1Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook zachtjes 3 tot 4 minuten, of tot de ui zacht en glazig, maar nog niet bruin is.
  • 2Voeg de cannellinibonen toe en breng aan de kook. Laat de bonen 3 tot 4 minuten zachtjes koken, of tot de bonen goed zijn opgewarmd.
  • 3Neem de pan van het vuur en voeg de crème fraîche, het citroensap en de rozemarijn toe
  • 4Prak de bonen grof met een pureestamper tot ze redelijk glad zijn.
  • 5Serveer de puree warm, gegarneerd met de citroenschil en de extra rozemarijn.