Ga terug
+ servings
Brood en pecorino

Brood en pecorino

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • olijfolie extra vergine
  • 12 sneetjes brood (1-2 dagen oud)
  • 240 gr pecorinokaas zacht
  • witte wijn zoals vernaccia
  • truffelboter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 4 cocottes of kleine ovenschaaltjes in met olijfolie.
  • Snijd het brood in 12 sneetjes van ongeveer 1 cm dik, zodat ze perfect in de cocottes passen. Snijd de kaas in 12 plakjes van ongeveer 5 mm dik.
  • Stapel afwisselend een laag brood en een laag kaas in de cocottes, beginnend met brood en eindigend met kaas.
  • Besprenkel elke laag met een beetje witte wijn. Voeg tot slot een theelepel truffelboter toe.
  • Bak 15 minuten in de oven en serveer direct.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken