Snipper een ui en twee tenen knoflook. Bak ze zachtjes in wat olie. Voeg 1 liter kippen- of groentebouillon, een paar laurierblaadjes en de tuinbonen toe. Laat de bonen zachtjes gaar koken, wat minstens een uur duurt. Doe er eventueel een beetje water bij.
Vis de laurierblaadjes eruit en voeg aan de bonen een flinke scheut olijfolie toe, natuurlijk het liefst olie uit Puglia, waar de zaligste olie vandaan komt. Roer tot er een zalvige puree ontstaat. Kruid met (een beetje) zout en (meer) peper en roer er fijn geraspte Parmezaanse kaas doorheen.
Dan de cichorei, in het Italiaans 'cicoria'. Deze groente is in Nederland niet erg bekend; andijvie komt behoorlijk in de buurt. Cichorei is iets bitterder en fijner van structuur. Gebruik 250 gram cichorei of neem een krop andijvie.
Snipper een teen knoflook en bak de groente met de knoflook en wat olie. Spreid de cichorei uit op een bord met daaroverheen de bonenpuree, olijfolie en extra Parmezaanse kaas.