Week de schelpen 30 minuten tot 1 uur in een bak met ruim water en het zout. Giet af en spoel de schelpen goed schoon onder koud stromend water. Verwijder daarbij de kapotte exemplaren. Laat uitlekken in een vergiet en zet opzij.
Zet een pan met ruim kokend water op en blancheer de doperwten zo’n 3 minuten. Schep over in een kom met ijskoud water en zet opzij. Blancheer in hetzelfde water de lamsoor zo’n 3 minuten. Schep over in een kom met ijskoud water en zet eveneens opzij.
Breng in een ruime pan op middelhoog vuur de visbouillon aan de kook. Voeg de fregola toe en kook de pasta in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Verwarm intussen een scheut olijfolie in een grote koekenpan. Fruit de ui en de knoflook totdat ze glazig zijn. Voeg de schelpen toe en roerbak tot ze opengaan. Blus af met de witte wijn.
Giet de fregola af. Voeg samen met de geblancheerde doperwten toe aan de schelpen. Bak alles nog even samen zodat alle ingredienten goed gemengd en verwarmd zijn. Voeg als laatst de lamsoor toe.