3elgroenten gekookt en gesneden of 1 el fijngehakte zachte kruiden
zout en zwarte peper uit de molen
Instructies
Verhit de oven tot 180 graden en begin met het maken van de basis van de frittata. Smelt de helft van de boter in een speciale omeletpan of koekenpan van 15–20 cm met antiaanbaklaag op matig vuur tot hij schuimt.
Kluts twee van de eieren in een kom met 1 eetlepel van de parmezaan en een snuf peper en zout. Giet het ei in de pan en bak de omelet tot hij net gestold is; er moet nog maar een heel klein beetje vloeibaar ei zichtbaar zijn.
Roer terwijl de frittata in de pan ligt alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Spreid de helft van de vulling in het midden van de frittata uit en klap hem met een spatel dubbel om er een halvemaan van te maken en de vulling in te pakken.
Leg de omelet nu op een hittebestendig bord en zet hem ongeveer 5 minuten in de oven, of tot het ei volledig gestold is. Maak de volgende frittata gevuld met ricotta intussen op dezelfde wijze met de rest van de ingrediënten.
Schuif de omeletten voorzichtig van de borden (pas op, de borden zijn heet!) en snijd ze aan.