Ga terug
+ servings
Kikkererwtensoep

Kikkererwtensoep

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 tl olijfolie extra vergine, plus om te sprenkelen
  • 1 teen knoflook gepeld en platgedrukt
  • 4 takjes rozemarijn blaadjes eraf en fijngehakt
  • 240 gr tomaten uit blik, fijngehakt, met sap erbij
  • 950 ml kippen- of groentebouillon
  • 425 gr kikkererwten schoongespoeld
  • zeezout en zwarte peper versgemalen
  • 150 gr gedroogde Maltagliati-pasta (of een andere pastasoort)
  • 1 hand basilicum of peterselie vers, grof gehakt, voor de garnering
  • Parmezaanse kaas voor erbij geraspt

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een grote soeppan. Voeg de knoflook en rozemarijn toe en laat zo’n 4 minuten stoven. Vervolgens doe je de tomaten en het sap erbij. Breng aan de kook, roer af en toe, tot het begint te pruttelen. Voeg al roerend de bouillon en kikkererwten toe, draai het vuur halfhoog en laat 10 minuten sudderen.
  • Haal ongeveer de helft van de kikkererwten met een schuimspaan uit de pan. Doe ze in een blender en meng ze fijn met een scheutje soep uit de pan. Blend tot je een romig, glad geheel krijgt. Breng dit op smaak met zout en peper. Met een spatel doe je deze puree terug in de pan. Roer het geheel goed door en breng aan de kook.
  • Doe de pasta erbij en kook deze al dente in ongeveer 6 tot 8 minuten.
  • Serveer de kikkererwtensoep met de gehakte basilicum, een paar druppeltjes olijfolie en wat geraspte Parmezaanse kaas.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: