Terug naar overzicht

Zo maak je kikkererwtensoep met Maltagliati pasta

Je spullen pakken en met het hele gezin naar Italië verhuizen: culinair auteur Mimi Thorisson deed het. Ze schreef er een kookboek vol smakelijke recepten, beelden en verhalen.

De heerlijke soep van kikkererwten met Maltagliati pasta delen we hieronder graag met je. ‘Voor zover ik me kan herinneren is dit gerecht een van de meest troostende; zo rijk van smaak en vullend. Er is niet één stricte manier waarop je het maakt; het staat open voor eigen interpretatie’, aldus Mimi Thorisson.

Het recept vind je hieronder.

Deze recepten komen uit: 

MEER RECEPTEN
Meer lekkere recepten van Mimi Thorisson vind je in deze voorgaande editie. Bestel ‘m in de webshop (tijdelijk geen verzendkosten).

Naar de webshop

Details

Ingredients

  • 3 tl extra vergine olijfolie, plus een beetje om te sprenkelen
  • 1 teen knoflook, gepeld en platgedrukt
  • 4 takjes rozemarijn, blaadjes eraf en fijngehakt
  • 240 g tomaten uit blik, fijngehakt, met sap erbij
  • 950 ml kippen- of groentebouillon
  • 425 g kikkererwten, schoongespoeld
  • Zeezout en verse zwarte peper
  • 150 g gedroogde Maltagliati pasta (of een andere pastasoort)
  • Handvol verse basilicum of peterselie, grof gehakt, voor de garnering
  • Geraspte Parmezaanse kaas voor erbij

Preparation

  • 1Verwarm de olijfolie in een grote soeppan. Voeg de knoflook en rozemarijn toe en laat zo’n 4 minuten stoven. Vervolgens doe je de tomaten en het sap erbij. Breng aan de kook, roer af en toe, tot het begint te pruttelen. Voeg al roerend de bouillon en kikkererwten toe, draai het vuur halfhoog en laat 10 minuten sudderen.
  • 2Haal ongeveer de helft van de kikkererwten met een schuimspaan uit de pan. Doe ze in een blender en meng ze fijn met een scheutje soep uit de pan. Blend tot je een romig, glad geheel krijgt. Breng dit op smaak met zout en peper. Met een spatel doe je deze puree terug in de pan. Roer het geheel goed door en breng aan de kook.
  • 3Doe de pasta erbij en kook deze al dente in ongeveer 6 tot 8 minuten.
  • 4Serveer de soep met de gehakte basilicum, een paar druppeltjes olijfolie en wat geraspte Parmezaanse kaas.