400grmafaldine (of een gelijksoortige pasta, zoals tagliatelle of pappardelle)
1sjalot
2courgettes middelgroot
150grtuinerwtendiepvries
1elricotta
peper en zout
Instructies
Rooster de pistachenoten in een droge pan. Haal twee derde van de pistachenoten uit de pan voor de pesto en hak het andere deel alvast fijn als topping voor later
Meng voor de pistachepesto 3 teentjes knoflook, de hele pistachenoten, basilicum, pecorino en de helft van het citroensap. Gebruik hier een vijzel of een (staaf)mixer voor.
Voeg steeds wat olijfolie toe totdat de pesto de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Bewaar een kopje pastawater voor later.
Snijd de overgebleven teentjes knoflook en de sjalot fijn en de courgette in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Voeg de courgette, knoflook en sjalot toe. Bak aan tot de courgette goudbruin is. Voeg vervolgens de erwtjes toe, samen met de citroenrasp en de rest van het citroensap.
Verwarm tot de erwtjes warm zijn. Voeg de pesto en pasta toe aan de groenten. Roer goed door en voeg wat pastawater toe. Roer vervolgens de ricotta erdoor om het romiger te maken.
Verdeel de pasta over vier borden. Top af met een flinke draai peper, de fijngehakte pistachenoten en extra pecorino.