Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stamp in een vijzel de gedroogde chilipepers, zwarte peperkorrels, rozemarijnblaadjes, citroenschil, het venkelzaad en het zeezout fijn.
Verwijder de harde middennerf van de cavolo nero en hak de bladeren grof.
Blancheer de palmkool 5 minuten in ruim kokend water. Giet af, laat goed uitlekken en snijd het blad nog iets fijner.
Leg de varkensbuik met de huidzijde omhoog op je werkblad en snijd met een lang scherp mes het zwoerd eraf.
Sla het voorzichtig nog wat platter met een vleeshamer. Leg apart
Bestrijk de binnenkant van de varkensbuik met het specerijen- mengsel en verdeel er de cavolo nero over.
Rol de varkensbuik stevig op en bind vast met keukentouw.
Wikkel het zwoerd er met de zachte, vette kant naar buiten (andersom dus) omheen en bind vast met keukentouw.
Leg de varkensbuik in een ovenschaal en 2 uur en 30 minuten in de oven. Bedruip af en toe met het vrijgekomen bakvet.
Haal de varkensbuik uit de oven. Besprenkel de porchetta met cavolo nero met het citroensap en dien op in dikke plakken.