Ga terug
+ servings
Tagliatelle alla bolognese

Ragù alla bolognese

Bereidingstijd: 20 minuten
2 uur
Totale tijd: 2 uur 20 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 50 gr pancetta fijngehakt
  • 1 ui klein, gesnipperd
  • 1 wortel klein, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij fijngehakt
  • 200 gr rundergehakt (bij voorkeur tweemaal gedraaid)
  • ½ glas rode wijn
  • 2 el tomatenpuree
  • ½ lit bouillon
  • zwarte peper versgemalen
  • zout naar smaak
  • 400 gr tagliatelle vers

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de pancetta, ui, wortel en bleekselderij. Zodra de ui glazig is, het gehakt toevoegen en rul bakken. Roer voortdurend met een houten vork om het gehakt volledig los te krijgen.
  • Als dat gelukt is, de wijn toevoegen en laten verdampen. Voeg de tomatenpuree toe, die je eerst oplost in enkele theelepels bouillon.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout. (Sommige koks voegen ook nog een beetje nootmuskaat toe). Laat de saus, afgedekt, 2 uur op een laag vuur pruttelen. Voeg af en toe een lepel van de resterende bouillon toe.
  • Als de saus klaar is, de pasta koken en serveren met de saus. In Bologna wordt ragù alla bolognese geserveerd zonder kaas.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken