Proef zelf de heerlijkheid van deze paddenstoelenrisoni, gevuld met shiitakes of portobello, geserveerd met Parmezaanse kaas en een vleugje citroen – een smaakvol eenpansgerecht dat iedereen aan tafel zal verrassen!
Chef Meni Valle weet als geen ander hoe je eenvoudige ingrediënten omtovert tot een culinair meesterwerk. Haar gerechten zijn eenvoudig te bereiden, maar boordevol rijke smaken uit de Italiaanse keuken, zoals bij dit gerecht.
Dit heerlijke risoni-eenpansgerecht komt uit haar kookboek The Mediterranean Cook.
In onze shop kun je nog meer mooie kookboeken vinden.
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 3-4 minuten, voeg de knoflook en paddenstoelen toe en bak 5-6 minuten tot ze zacht zijn.
Roer de risoni erdoor en bak nog 2 minuten mee. Voeg de wijn toe en blijf roeren.
Schenk langzaam de bouillon erbij en laat op laag vuur 12-15 minuten sudderen tot de risoni gaar is.
Roer de peterselie en kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de risoni over borden en serveer met extra parmezaan, peper en citroenpartjes.
Dit recept gemaakt was heerlijk.
Fijne smaak. Wij varen rond op de boot in Italië en dan is dit recept super handig.