Terug naar overzicht
Pre-order Editie 2 De Smaak van Italië

Dit lees je in het nieuwe nummer van De Smaak

De nieuwe editie van De Smaak staat vol met inspiratie. Van fijne verblijven, tot heel veel heerlijke recepten, alles over de aperitivo en het allerbelangrijkste: prachtige bestemmingen. We reizen af naar Sorrento aan de Amalfikust, delen de leukste plekken van de stad en langs de oevers in Como, maken een roadtrip langs de westkust van Puglia en nog heel veel meer. 

Dit lees je in de nieuwe editie

Langs de oevers van Como

Como in Noord-Italië is veel meer dan een kleine stad. De elegante winkelstraten, historische grandeur en natuurlijk het betoverende, aangrenzende meer met statige villa’s en imposante bergen eromheen, maken Como en omgeving tot een sprookjesachtige bestemming.

Como

Alles over de Italiaanse aperitivo

Een hapje en een drankje is volgens Italianen dé manier om de stress van de dag achter je te laten en je maag voor te bereiden op het allerbelangrijkste: het avondeten. Jarl van der Ploeg praat ons bij over de aperitivo.

Aperitivo

Costiera Sorrentina: de magische kustlijn van Sorrento

Onder de rook van de Vesuvius ligt een magisch mooi gebied, de Costiera Sorrentina. Deze vulkanische kuststrook bij Sorrento is geliefd vanwege de kristalheldere zee, pittoreske badplaatsen en het verrukkelijke eten. Reisjournalist Miriam Bella neemt ons mee naar de leukste plekken.

Sorrento

Piano, piano, een relaxte roadtrip naar de westkust van Puglia

Reisfotograaf Sabrina Gaudio maakt een roadtrip langs de westkust van Puglia en ontdekt een andere kant van deze populaire regio. Hier in de hak van de Laars staat de tijd stil en spreekt de geschiedenis. Het wordt een tocht om te verdwalen én jezelf te vinden. Maar dan wel op het tempo van de Italianen.

Castello di Postignano, het dorp om te bezoeken of te wonen

In de schilderachtige Nerina-vallei in Umbrië ligt het middeleeuwse Castello di Postignano. Lange tijd was dit een spookdorp, maar dank- zij de inspanning van twee architecten is het nu een prachtige plek om te verblijven. Voor een vakantie óf zelfs voor altijd!

Recepten uit Italy by Ingredient

Ook aan de andere kant van de wereld weten ze van wanten met de Italiaanse keuken. De in Italië geboren Viola Buitoni maakt nu in San Francisco moderne gerechten met authentieke ingrediënten. Maar lékker…

recepten

Bestel de nieuwe editie

Bestel jouw exemplaar en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd >>