Terug naar overzicht
Risotto met bloemkool

Farrorisotto met bloemkool en salie

Farro is een graan dat deze risotto met bloemkool een heerlijke, nootachtige bite geeft. Knapperige salie en amandelen tillen het gerecht naar een hoger niveau.

Minimale inspanning voor maximale smaak: dat is wat je wilt als je een eenpansgerecht maakt. Van flexibele doordeweekse maaltijden tot luie, feestelijke zondaggerechten, allemaal zo op tafel. De toonaangevende kookboekenauteur Donna Hay begrijpt dat als geen ander. Dit farro-risottogerecht komt uit haar kookboek One Pan Perfect. Meer mooie kookboeken vind je in onze shop.

Risotto met bloemkool

Een romige, troostrijke risotto met een twist: gemaakt met farro in plaats van enkel rijst. De bloemkool zorgt voor zachtheid, terwijl geroosterde amandelen en krokante salie voor diepte en crunch zorgen. Perfect comfortfood, eenvoudig te maken in één pan.

Risotto met bloemkool

Risotto met bloemkool

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 minuut
Totale tijd: 1 uur 20 minuten

Ingrediënten

  • 60 ml olijfolie extra vergine
  • 8 gr salieblaadjes voor erbij
  • 80 gr amandelen grofgehakt, voor erbij
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 125 ml droge witte wijn
  • 500 gr bloemkoolroosjes fijngesneden
  • 320 gr farro
  • 100 gr arboriorijst
  • lit kippen- of groentebouillon heet
  • 375 ml melk
  • 40 gr parmezaan fijngeraspt
  • zeezout en zwarte peper versgemalen
  • 300 gr roodschimmelkaas of brie, in dikke plakken, voor erbij

Instructies

  • Zet een grote, diepe pan op matig vuur. Schenk de helft van de olie erin en voeg de salie en amandelen toe. Bak 3-4 minuten of tot ze krokant zijn. Schep uit de pan en zet apart.
  • Schenk de rest van de olie erbij, voeg de ui en knoflook toe en fruit, af en toe roerend, 4-5 minuten of tot ze zacht zijn.
  • Schenk de wijn erbij en laat 1 minuut koken. Roer dan de bloemkool, farro en rijst erdoor en bak al roerend 1-2 minuten. Draai het vuur matig laag en bak de granen; roer regelmatig.
  • Schenk de bouillon er met steeds 250 ml tegelijk bij, en voeg de volgende 250 ml pas toe als de vorige scheut is geabsorbeerd; laat 50-55 minuten koken en roer regelmatig.
  • Schenk als de bouillon is opgenomen de melk erbij en roer deze erdoor tot de rijst romig is. Roer de parmezaan, zout en peper erdoor.
  • Schep de risotto met bloemkool in kommen en leg de knapperige salie, roodschimmelkaas en amandelen erop.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.