Terug naar overzicht
Gnocchi met truffel boter

Eenvoudig maar o zo lekker: gnocchi met truffelboter

De Italiaanse honger naar truffels – tartufi – is groot. Met name in de noordelijke en centrale regio’s waar restaurants vaak specialiteiten zoals truffel- en aardappelravioli serveren.

Pasta maakt alles beter. Dus waarom zou je pasta niet beter laten smaken? Geïnspireerd door deze missie wilde Alessandro Savelli de kwaliteit van de pasta waarmee hij in Ligurië opgroeide naar anderen brengen. Uit zijn boek Perfect Pasta at Home.
Gnocchi met truffel boter

Gnocchi met truffelboter

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr gnocchi
  • 120 gr ongezouten boter
  • 60 gr zwarte of witte truffel geschaafd of fijn geraspt (of een mengsel van beide); houd wat apart om te serveren
  • zout naar smaak
  • Parmezaanse kaas om te serveren

Instructies

  • Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking. Terwijl de gnocchi koken, maak je de saus.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan. Voeg de truffel toe en roer om te combineren, voeg dan zout naar smaak toe.
  • Haal de pan van het vuur en laat de truffel in de boter trekken.
  • Voeg de gekookte gnocchi toe aan de truffelboter en roer tot ze volledig bedekt zijn.
  • Serveer meteen en bestrooi het gerecht met de extra truffelkrullen en versgeraspte Parmezaanse kaas.
4.50 van 2 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.