Terug naar overzicht

Koken en relaxen bij Cucina Originale in Emilia Romagna

Informatie
Over de eigenaren
Op de kaart
Omgeving

Cucina Originale geeft kookworkshops op een fantastische plek in Italië. De oude gerestaureerde boerenhoeve met 7 in stijl gerestaureerde studio’s bevindt zich midden in de driehoek Bologna, Florence en Pisa. Hét culinaire hart van de Laars.

Van november tot maart organiseert de familie Ventura hier kookcursussen, waar je de lekkerste gerechten leert maken. De rest van het jaar kun je op deze plek heerlijk, relaxed vakantie komen vieren.

Over de eigenaren

Over Cucina Originale
Cucina Originale organiseert kookcursussen op een fantastische plek in Italië. De cursussen worden gegeven door Italiaanse kokkinnen. De oude gerestaureerde boerenhoeve met 7 in stijl gerestaureerde studio’s en ligt midden in de driehoek Bologna, Firenze en Pisa. Uit deze streek komen de Parmigiano Reggiano D.O.P., Aceto Balsamico en heel veel andere locale lekkernijen.

Het ontstaan van de cursussen
Ruim dertig jaar geleden hebben Jose en Steve een oud huis opgeknapt midden in de driehoek Bologna, Firenze en Pisa. Hier liepen zij 15 jaar geleden de familie Ventura tegen het lijf en samen brengen zij deze kookcursussen aan de man. Op deze manier creëren ze aandacht voor deze mooie en nog onbekende streek. Stefania Ventura is de kokkin van Cucina Originale, ze is geboren en getogen Bolognese en heeft jarenlange professionele ervaring. Haar dochter Agatha is een up and coming ‘nouvelle cuisine’ kokkin. Marco Ventura is gastheer en wijnkenner met een eigen wijnmerk. Hij weet alles over het eten en drinken in de streek.

Faciliteiten

  • kookworkshops
  • Restaurant
  • Zwembad

Omgeving

De oude gerestaureerde boerenhoeve met 7 in stijl gerestaureerde studio’s bevindt zich midden in de driehoek Bologna, Florence en Pisa.

Koken en relaxen bij Cucina Originale in Emilia Romagna

, 40042, Rocca Corneta, Bologna, Emilia-Romagna, Italië

Tel: +31 6 215 140 57

E-mail: info@cucina-originale.nl

Naar website