Loading
Terug naar overzicht

Torta di mele: zo bak je deze lekkere appelcake

Het recept van deze appelcake is een klassieker die ‘la nonna’ zo tijdens de zondagslunch zou kunnen serveren.

Dit recept komt uit Torta della Nonna van Emiko Davies.

Fotografie:  Lauren Bamford

Details

  • Servings: 8

Ingredients

  • 2 grote golden delicious appels (of andere friszure appel zoals pink lady of granny smith), geschild, klokkenhuis verwijderd en gesneden in partjes van 1 cm dik
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 180 g suiker
  • 125 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 300 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 mespunt zout

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor op 180 ° C. Vet een ronde taartvorm van 23 cm in en bekleed ’m met bakpapier.
  • 2Doe de appelpartjes in een kom samen met het citroensap en 2 eetlepels suiker.
  • 3Klop de overgebleven suiker met de boter tot een romig mengsel, voeg de eieren toe en klop goed tot een dik, bleek geheel.
  • 4Voeg de melk en de citroenschil toe en roer de bloem, het bakpoeder, het zout en de helft van de appelschijfjes erdoor.
  • 5Giet het mengsel in de bakvorm en verdeel de overgebleven appelschijfjes over de bovenkant.
  • 6Bak de cake 1 uur in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is en veerkrachtig aanvoelt.