Terug naar overzicht
Citroenkoekjes Gennaro's Limoni - foto credit David Loftus

Biscotti morbidi al limone: zachte citroenkoekjes

Chef Gennaro Contaldo is geboren in Minori en opgegroeid met de smaakvolle en aromatische sfusato amalfitano: de knobbelige citroen uit de Amalfistreek. In onze zomereditie laat hij zien wat je allemaal kunt doen met zijn geliefde Amalfi-citroen. Hij deelt het recept voor deze zachte citroenkoekjes met suiker ( biscotti morbidi al limone ) en nog veel meer. Bestel hier de zomereditie met meer recepten van Gennaro.

Citroenkoekjes Gennaro's Limoni - foto credit David Loftus

Zachte citroenkoekjes met suiker

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Porties: 25 koekjes

Ingrediënten

  • 100 gr boter op kamertemperatuur
  • 80 gr basterdsuiker plus extra voor coating
  • 1 ei licht losgeklopt
  • 1 citroen rasp en sap
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • poedersuiker om te coaten

Instructies

  • Bekleed een grote platte bakplaat met bakpapier.
  • Klop de boter en basterdsuiker tot een romig geheel en roer geleidelijk het losgeklopte ei erdoor tot alles volledig is gemengd.
  • Roer de citroenrasp en het sap erdoor en voeg geleidelijk de bloem toe tot alles is opgenomen en kneed tot een zacht deeg.
  • Vorm er een bal van, wikkel in huishoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de oven op 180 °C of de heteluchtoven op 160 °C. Neem twee borden en strooi de extra basterdsuiker op het ene en gezeefde poedersuiker op het andere bord. Haal het koekjesdeeg uit de koelkast en uit de huishoudfolie.
  • Pak kleine stukjes deeg en maak er met je handen balletjes van ter grootte van een walnoot. Rol de balletjes eerst door de basterdsuiker en vervolgens door de poedersuiker, zodat alles goed bedekt is.
  • Leg ze op de voorbereide bakplaat zonder ze plat te drukken. Bak ze ongeveer 12 minuten in de oven tot ze net een beetje goudbruin beginnen te worden en er barsten aan de bovenkant ontstaan. Haal uit de oven en serveer direct.
4.13 van 8 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Fotografie: David Loftus

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.