Terug naar overzicht
Crostini met boter en ansjovis

Crostini met ansjovis en mozzarella

Italianen zijn dol op streetfood. Op straat wordt er gekookt met lokale ingrediënten, waardoor je in elke regio weer iets anders vindt. Ook jij kan nu thuis de lekkerste cibo da strada maken.

Met dit recept voor crostini met ansjovis en mozzarella waan je jezelf in de sfeervolle straatjes van Italië, waar de geur van versgebakken brood en de smaak van zilte ansjovis samenkomen in een onweerstaanbare antipasti met slechts een paar ingrediënten. Vijf stuks om precies te zijn. Crostini antipasti met boter, ansjovis en mozzarella, gustoso!
Crostini met boter en ansjovis

Crostini met ansjovis en mozzarella

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 1 stokbrood gesneden in plakken van 1 cm
  • olijfolie om in te smeren
  • roomboter ongezouten
  • 12 ansjovisfilets
  • buffelmozzarella vers en gesneden

Instructies

  • Bestrijk de sneetjes brood met een beetje olijfolie en leg ze in een grillpan. Gril op hoog vuur tot er strepen verschijnen, keer dan om en bak de andere kant.
  • Zorg ervoor dat het brood niet verbrandt. Je kunt het brood al enkele uren van tevoren grillen of vlak voor het opdienen.
  • De crostini moeten wel op kamertemperatuur worden geserveerd, zodat de boter niet smelt.
  • Smeer vervolgens een dikke laag boter op het gegrilde brood, bedek met een vers plakje mozzarella en een ansjovisfilet en serveer direct.
4 van 3 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.