Italianen zijn dol op streetfood. Op straat wordt er gekookt met lokale ingrediënten, waardoor je in elke regio weer iets anders vindt. Ook jij kan nu thuis de lekkerste cibo da strada maken.
Met dit recept voor crostini met ansjovis en mozzarella waan je jezelf in de sfeervolle straatjes van Italië, waar de geur van versgebakken brood en de smaak van zilte ansjovis samenkomen in een onweerstaanbare antipasti met slechts een paar ingrediënten.
Vijf stuks om precies te zijn. Crostini antipasti met boter, ansjovis en mozzarella, gustoso!
Crostini met ansjovis en mozzarella
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 5 minutenminuten
Totale tijd: 15 minutenminuten
Porties: 12stuks
Ingrediënten
1stokbroodgesneden in plakken van 1 cm
olijfolieom in te smeren
roomboterongezouten
12 ansjovisfilets
buffelmozzarellavers en gesneden
Instructies
Bestrijk de sneetjes brood met een beetje olijfolie en leg ze in een grillpan. Gril op hoog vuur tot er strepen verschijnen, keer dan om en bak de andere kant.
Zorg ervoor dat het brood niet verbrandt. Je kunt het brood al enkele uren van tevoren grillen of vlak voor het opdienen.
De crostini moeten wel op kamertemperatuur worden geserveerd, zodat de boter niet smelt.
Smeer vervolgens een dikke laag boter op het gegrilde brood, bedek met een vers plakje mozzarella en een ansjovisfilet en serveer direct.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen