Terug naar overzicht
Crumble met peer

Gek op crumble? Maak een perencrumble met chocola

De Zilveren Lepel chocolade is uit – en dit is serieus chocolade. Maar liefst honderd recepten om jezelf in eigen keuken op te leiden tot gevorderd chocolatier. Voor alle peer- en chocoladeliefhebbers delen wij het recept voor crumble di pere e cioccolato.

Is het geen plaatje? Een heerlijk dessert, knapperige crumble met zoete rozijnen en partjes peer, dit fruitdessert ga je beslist lekker vinden!

Bestel De Zilveren Lepel Chocolade eenvoudig in onze shop of profiteer van ons aanbod!
Crumble met peer

Crumble met peer en chocola

Voorbereidingstijd: 50 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 35 minuten
Porties: 6 - 8 personen

Benodigdheden

  • mengkommen, maatbeker, schilmesje
  • snijplank, siliconen spatel, koksmes
  • ronde ovenschaal van 24 cm, zeef

Ingrediënten

  • 80 gr rozijnen
  • 50 ml sherry of andere dessertwijn
  • 4 (decana-)peren
  • 150 gr bruine suiker
  • 100 gr pure chocola 80%
  • 100 gr boter koud
  • 120 gr bloem type ‘00’ of patentbloem
  • 100 gr havermoutvlokken
  • 1 tl kaneel
  • 1 snuf zout

Voor erbij

  • chocoladeroomijs

Instructies

  • Leg de rozijnen 10 minuten in heet water in de week, laat ze uitlekken en doe ze met de sherry in een mengkom.
  • Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes. Doe de partjes met een derde van de bruine suiker in de kom en laat ze 30 minuten trekken.
  • Hak de chocola intussen vrij grof. Verhit de oven tot 180 °C/gasovenstand 6 en vet de ovenschaal in met een beetje van de boter. Leg de partjes peer in de ovenschaal en bestrooi ze met de chocola.
  • Snijd de rest van de boter in kleine blokjes. Doe de gezeefde bloem, havermoutvlokken, resterende suiker, kaneel, een snufje zout en de boter in een mengkom.
  • Meng alles met je vingertoppen tot het de consistentie van grof broodkruim heeft en werk snel, zodat het mengsel niet te warm wordt. Als je er te lang over doet krijg je een glad deeg in plaats van een crumbletextuur.
  • Spreid de crumble gelijkmatig uit over de partjes peer en zet de schaal ongeveer 45 minuten in de oven of tot de crumble licht goudbruin en het fruit zacht is.
  • Laat de crumble een beetje afkoelen en serveer hem warm of koud, met een bolletje chocoladeroomijs.
  • Veel gemaakte fouten: tijdens het bakken van deze vruchtencrumble kan er sap van de peren uit de schaal lekken. Om te voorkomen dat het onderin de oven terechtkomt en ontzettend gaat roken, moet je een stuk aluminiumfolie onder de schaal leggen. De crumble is meestal klaar wanneer het sap langs de randen omhoog begint te pruttelen.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.