Terug naar overzicht
header covers editie 4 2022

Culinair toeren, dit lees je in de nieuwe Smaak van Italië

Als je van lekker Italiaans eten houdt, dan wil je deze septembereditie hebben en bewaren. Het nieuwe magazine staat namelijk bomvol met eetadressen in Puglia, Toscane en Rome, leuke kookscholen in Nederland en Italië, lekkere recepten (Jamie Oliver! Miljuschka!) en meer…

Ga mee culinair toeren! Blader door het magazine en scroll even naar beneden om te zien hoeveel lekkers we voor je in petto hebben.

Puglia

Puglia trullo punto zero
De Nederlandse fotograaf Nicole Korsten en kok Mark van den Bogaart hebben stokoude trullo verbouwd tot een fijn verblijf. Ze nemen ons mee op culinaire strooptocht door de streek en zo krijgen we meteen de leukste eetadressen voorgeschoteld.

Foodtour Rome

Rome
De Nederlands/Italiaanse reisfotograaf Sabrina Gaudio reist voor ons af naar Rome, waar ze in de wijken Testaccio en Trastevere op zoek gaat naar het beste streetfood van de stad.

Foerageren in Florence

Fourageren Florence
We gaan op pad met foerageur Franco Lodini in de Chiantiheuvels. Vrijwel dagelijks verzamelt hij de lekkerste wilde kruiden, planten en bloemen. Sterrenrestaurants in Florence staan in de rij om te koken met zijn vondsten.

Vakantie tussen locals in Maratea

Maratea is dé badplaats van de regio Basilicata. Liselotte hoort haar Italiaanse vrienden al jaren roepen over de kilometerslange kust, ingeklemd tussen Campanië en Calabrië, die zich kenmerkt door groene bergen, donkere stranden en een turkooizen zee. Nu heeft ze deze plek eindelijk bezocht.

Leukste eetadresjes in San Miniato

San Miniato
Foodwriter Emiko Davies woont in Toscane en kent de lekkerste adresjes in San Miniato – een relatief rustig dorpje. Reis mee naar dit truffelparadijs.

De leukste kookscholen in NL en Italië

Kookscholen
Leren koken als een Italiaanse, dat willen we natuurlijk. Gelukkig zijn er genoeg leuke kookscholen in Nederland en in Italië waar ze ons die fijne kneepjes willen leren.

Nazomergerechten van Jamie Oliver

Jamie Oliver
Wij lusten alles wat Jamie ons voorschotelt in zijn recepten. Zijn lekkerste nazomergerechten hebben we in dit magazine verzameld – en die wil je uiteraard maken.

Interview met Miljuschka

Miljuschka
Presentatrice, tv-kok en foodie Miljuschka Witzenhausen is gek op Italië. Ze vertelt over haar Italiaanse herinneringen en favorieten én deelt een van haar Italiaanse recepten.

Hilariteit met Bert Visscher

Bert Visscher
Last but not least, hebben we een exclusieve voorpublicatie uit het hilarische, nieuwe boek van Bert Visscher.
Daar blijft het niet bij, want we nemen je ook mee naar Assisi, je krijgt onze agenda-tips, columns van Onno Kleyn en Esmee Langereis, een lekker recept van Jansen & Jansen en nog veel meer!

Bestel jouw exemplaar

Bestel jouw exemplaar heel eenvoudig in onze webshop  via de button hieronder en krijg ‘m makkelijk thuisbezorgd!
Abonnee worden kan natuurlijk ook! Dan ontvang je de leukste Italië-inspiratie automatisch thuis.