Terug naar overzicht
Winter editie bestellen

Dit lees je in de nieuwe wintereditie van De Smaak van Italië

Deze editie staat in het teken van het seizoen vol smaak en sfeer. We nemen je mee naar de mooiste wellnessresorts en reizen o.a. naar Le Marche, Brescia en Chianti. Ook geven we je lekker veel recepten uit de drie nieuwste kookboeken van Vanja van der Leeden, Donna Hay en Russell Norman.

Bestel nu onze wintereditie >>

Bekijk de inhoud

Een weekend in Brescia

Brescia bezoeken

In Lombardije, aan de voet van de Alpen, ligt de culturele hoofdstad van Italië: Brescia. Van indrukwekkende bezienswaardigheden tot speciale winkels en culinaire hotspots; wij delen onze tips voor een weekendje weg. 

Opwarmen in de winter: de mooiste wellness in de Alpen

Ook zonder de zomerzon kun je je opwarmen in Italië. Bijvoorbeeld in een van de talloze spa’s. Veel van deze zijn gelegen in de bergen en tussen de heuvel, waardoor je ook nog eens geniet van een adembenemend uitzicht. We geven je acht tips waar je kunt ontspannen terwijl je je wentelt in weelde. 

Verrassende recepten uit Vanja's Italopop

Recepten Vanja Italopop

Chef Vanja van der Leeden laat in dit kookboek een nieuwe kant van de Italiaanse keuken zien. De Smaak is fan een kreeg een heerlijk voorproefje van Vanja’s vermakelijke herinneringen, rauwe foto’s en originele recepten. 

Roadtrippen door Chianti

Chianti bezoeken

De Chiantistreek is voor velen de hemel op aarde: heuvels met wijnranken en olijfbomen, middeleeuwse dorpjes, eten dat met de hand en vooral met liefde wordt bereid en rode wijn die er rijkelijk vloeit. Wij reisden af naar dit smakelijke gebied en stippelden een onvergetelijke roadtrip uit!

Wintersport zonder ski's: 9 alternatieve manieren om van de sneeuw te genieten

Wintersport zonder ski's

Vergeet skiën of snowboarden! De Smaak ging op zoek naar alternatieve manieren om van de sneeuw te genieten. Van rodelbanen tot ritjes in een paardenkoets en van skibobbel tot excursies met de hondenslee. Italië verrast met een breed scala aan wintersportactiviteiten. 

Heerlijke recepten uit het nieuwe kookboek van Russell Norman, de auteur van Polpo

De Engelse chef & restaurateur Russell Norman brak in 2012 door met het veelgeprezen kookboek Polpo. Tien jaar later komt hij met de langverwachte opvolger ‘Brutto‘ – gerechten uit de Florentijnse keuken die brutti ma buoni zijn: oftewel, lelijk, maar goed. Verrassend, omdat Norman juist bekendstaat om zijn esthetische creaties. Maar zeg nu zelf: lelijk kun je deze recepten moeilijk noemen. Lekker, dat zeker! 

Fano: de verrassing van Le Marche

Fano

Fano is een kleurrijke stad aan de Adriatische Kust. Strijk neer op een terrasstoel of strandbed en luister: je zult enkel Italiaans gekeuvel horen. Want gek genoeg weten maar weinig buitenlandse vakantievierders deze beeldschone badplaats te vinden. Tijd dus om af te reizen naar Fano. 

Koken met Donna Hay

Gepofte knoflook is milder, zoeter en romiger. Met deze recepten van Donna Hay kun je volop genieten van deze smaakmaker, zonder dat je erna in sociaal isolement hoeft. En natuurlijk mag bij zo’n feestmaal een lekkere dolce niet ontbreken. 

Bestel de nieuwe editie

Bestel jouw exemplaar en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.