Terug naar overzicht
Funchie fries recept

Funchi fries: polenta frietjes

Dit is een perfect hapje om al voor te bereiden, zodat je op de dag van je aperitivo nog maar heel even bezig bent. Afhankelijk van waar je van houdt kies je voor een van de dips erbij. Maar zelfs zo puur zijn ze al heerlijk!

Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht van gedroogd maismeel of het wat grovere en smakelijkere maisgriesmeel. Je kan er ook heerlijke puree van maken. Voor de aperitivo zijn deze funchi fries gemaakt van polenta echt een aanrader.
Funchie fries recept

Polenta frietjes

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 1 schaal

Ingrediënten

  • 500 ml water
  • 200 gr polenta
  • 1 el boter
  • 1 tl zout
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • neutrale olie om in te vetten
  • zonnebloemolie om in te frituren

Extra nodig

  • ingevette ovenschaal, plastic folie, pan met dikke bodem

Instructies

  • Breng het water aan de kook en voeg de polenta toe. Roer in 2 minuten tot een dikke massa. Voeg de boter, het zout en de kaas toe en roer goed door.
  • Bedek de ovenschaal royaal met plasticfolie. Doe hier de dikke polenta in. Strijk glad, laat afkoelen en zet in de koelkast tot alles helemaal koud is en geheel opgesteven. Dat kan dus prima ruim van tevoren.
  • Op de dag dat je gaat borrelen verhit je een ruime hoeveelheid zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Snijd de polenta in repen en halveer die weer tot de dikte van frietjes. Bak ze in de hete olie goudbruin, in 6-7 minuten.
4.34 van 3 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.