Terug naar overzicht
Carrozza mozzarellasandwich

Hemels! Gefrituurde mozzarellasandwich

Italianen zijn dol op streetfood. Op straat wordt er gekookt met lokale ingrediënten, waardoor je in elke regio weer iets anders vindt. Ook jij kan nu thuis de lekkerste cibo da strada maken.

Met dit recept maak je vier krokant gefrituurde sandwiches met mozzarella, in ‘carrozza’ letterlijk ‘mozzarella in een koets’. Succes gegarandeerd!

Carrozza mozzarellasandwich

Gefrituurde mozzarellasandwich

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 bal mozzarella 10 minuten uitgelekt
  • 8 sneetjes witbrood korst verwijderd en gehalveerd in driehoeken
  • 8 ansjovisfilets uitgelekt en fijngesneden
  • bloem (optioneel)
  • 2 eieren groot, licht losgeklopt met een beetje melk
  • olie voor frituren
  • zeezoutvlokken

Instructies

  • Snijd de mozzarella allereerst in driehoekvormige plakken van 5 mm dikte. Leg de plakken vervolgens zo op de brooddriehoeken dat ze een rand van 5 mm overlaten.
  • Leg eventueel wat ansjovis naar smaak op de kaas en druk er een driehoekje brood op. Schenk wat koud water in een ondiepe kom en strooi een beetje bloem op een bord.
  • Doop de randen van je driehoekige sandwich kort in het water en daarna in de bloem. De bloem en water vormen een soort lijm om de randen van het brood aan elkaar vast te maken. Druk de randen tegen elkaar en zorg ervoor dat ze goed geseald zijn.
  • Herhaal met het resterende deel van de sandwich. Verdeel vervolgens het losgeklopte ei over twee grote ondiepe kommen, zodat je met twee boterhammen tegelijkertijd kunt werken.
  • Leg de driehoeken in het ei en draai ze om, zodat ze goed bedekt zijn. Laat ze een paar minuten in het eimengsel staan tot ze het goed hebben opgenomen.
  • Controleer of de randen van het brood goed gesloten zijn voordat je ze uit het ei verwijdert. Verhit 1 cm olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sandwiches toe en bak ze gedurende 2 minuten of tot ze aan één kant goudbruin zijn.
  • Draai ze dan om en bak de andere kant 2 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier, bestrooi met wat zeezoutvlokken naar smaak en dien warm op.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.