Terug naar overzicht
Gehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella

Gehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella

Kookboekauteur en foodstyliste Janneke Philippi heeft een nieuwe kookbijbel uitgebracht en deelt met ons alvast de lekkerste bakplaatcreaties met een Italiaanse touch. Makkelijk om te maken en succes verzekerd!

Gehaktballetjes met saus van tomaten, gedroogde oregano en knoflook. De balletjes zijn eenvoudig en lekker om zelf te maken.
Gehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella

Gehaktballetjes in tomatensaus

Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 75 gr zwarte olijven zonder pit
  • 500 gr rundergehakt
  • zout en peper
  • 700 gr gekruide passata fles
  • 2 bollen mozzarella van elk 125 gr
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 400 gr spaghetti

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C. Hak de olijven fijn. Meng het gehakt met de olijven en zout en peper.
  • Rol met vochtige handen ongeveer 20 balletjes van het gehakt. Schenk de passata op de bakplaat.
  • Leg de gehaktballetjes in de tomatensaus. Breek de mozzarella in stukjes en leg op en tussen de gehaktballetjes. Bestrooi met de oregano.
  • Bak de gehaktballetjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten bruin en gaar. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Bestrooi de gehaktballetjes uit de oven met de rucola en serveer met de spaghetti.
4.41 van 5 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.