Loading
Terug naar overzicht

Geroosterde perziken met kaneel, ricotta, tijm & hazelnoten

We delen graag dit zoete recept met perzik, kaneel, tijm en hazelnoten met je.

Dit recept komt uit het kookboek Slow.  

PROBEER OOK:

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 70 g hazelnoten, gepeld en geroosterd
  • 2 el honing
  • ca. 3 el bruine basterdsuiker
  • 80 g boter, in 8 stukjes
  • ¼ tl kaneel
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 4 perziken, gehalveerd en ontpit
  • 100 g verse ricotta

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • 2Doe de hazelnoten in een koekenpan met antiaanbaklaag en zet die op hoog vuur. Voeg de honing toe en laat de pan 2 tot 3 minuten staan, maar draai wel af en toe met de pan, zodat de honing smelt en de hazelnoten met de honing worden bedekt.
  • 3Stort de hazelnoten op een van de bakplaten en haal de hazelnoten een beetje uit elkaar. Laat ze afkoelen, hak ze grof en zet opzij.
  • 4Maak op de tweede bakplaat acht bergjes van circa 1½ theelepel suiker, met zoveel ruimte ertussen dat de perziken erop passen.
  • 5Leg op elk suikerbergje een stukje boter en strooi er wat kaneel over. Verdeel de helft van de tijmblaadjes over de bergjes en leg op elk bergje een halve perzik, met het snijvlak naar beneden.
  • 6Zet de perziken in de oven en rooster ze 15 tot 20 minuten of tot ze zacht zijn en de suiker is gesmolten.
  • 7Verdeel de warme perzikhelften over vier borden. Verdeel ook de ricotta over de borden en bestrooi die met de honinghazelnoten en de rest van de tijmblaadjes. Serveer de perziken warm.