Terug naar overzicht
Perziken crumble

Geroosterde perziken met kaneel, ricotta, tijm & hazelnoten

De wintermaanden zijn een ideale tijd voor comfort food van het fornuis en uit de oven. We delen graag dit zoete recept met perzik, kaneel, tijm en hazelnoten met je.

Supermakkelijk toetje voor een deel uit de voorraadkast: crumble van hazelnoten en perziken. Dit lekkere recept komt uit het kookboek Slow. In onze shop kan je meer mooie kookboeken vinden.
Perziken crumble

Geroosterde perziken met kaneel, ricotta en tijm

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 70 gr hazelnoten gepeld en geroosterd
  • 2 el honing
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 80 gr boter in 8 stukjes
  • ¼ tl kaneel
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 4 perziken gehalveerd en ontpit
  • 100 gr ricotta vers

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • Doe de hazelnoten in een koekenpan met antiaanbaklaag en zet die op hoog vuur. Voeg de honing toe en laat de pan 2 tot 3 minuten staan, maar draai wel af en toe met de pan, zodat de honing smelt en de hazelnoten met de honing worden bedekt.
  • Stort de hazelnoten op een van de bakplaten en haal de hazelnoten een beetje uit elkaar. Laat ze afkoelen, hak ze grof en zet opzij.
  • Maak op de tweede bakplaat acht bergjes van circa 1½ theelepel suiker, met zoveel ruimte ertussen dat de perziken erop passen.
  • Leg op elk suikerbergje een stukje boter en strooi er wat kaneel over. Verdeel de helft van de tijmblaadjes over de bergjes en leg op elk bergje een halve perzik, met het snijvlak naar beneden.
  • Zet de perziken in de oven en rooster ze 15 tot 20 minuten of tot ze zacht zijn en de suiker is gesmolten.
  • Verdeel de warme perzikhelften over vier borden. Verdeel ook de ricotta over de borden en bestrooi die met de honinghazelnoten en de rest van de tijmblaadjes. Serveer de perziken warm.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.