Terug naar overzicht
Aubergine luna trapani

Recept voor gevulde aubergines (vegan)

Dit recept voor deze aubergines ofwel melanzane ripiene is volledig vegan. Je maakt zelf een kruidige tofu-ricotta om de aubergines mee te vullen. Dat is veel makkelijker dan je misschien zou denken. Dit plantaardige gerecht neemt je zo mee naar het heerlijke Italië.

De Italiaans-Vlaamse chef Luna Trapani bedenkt de lekkerste vegan gerechten, die veel eenvoudiger te maken zijn dan de meesten denken. Hier delen we haar vegan recept voor gevulde aubergines.
Aubergine luna trapani

Gevulde aubergines met vegan ricotta

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 aubergines groot
  • tomatensaus
  • tofu ricotta

Voor de vulling

  • 60 gr tofu ricotta
  • 60 ml tomatensaus
  • 1 tl mosterd
  • 4 sneetjes volkorenbrood 1 dag oud, verkruimeld
  • 10 ontpitte olijven fijngehakt
  • 2 el kappertjes fijngehakt
  • 15 gr zongedroogde tomaten fijngehakt
  • handvol verse basilicum gehak
  • handvol verse peterselie gehakt
  • 2 el edelgist
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1/4 tl nootmuskaat

Voor de topping

  • 25 gr paneermeel
  • zout en peper naar smaak

Voor de tofu ricotta

  • 250 gr firm tofu
  • 2 el edelgist
  • 1/2 tl zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en lepel de binnenkant (zaadjes) eruit. Hak het vruchtvlees fijn en doe dit in een grote kom samen met de rest van de ingrediënten voor de vulling. Meng alles goed en breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de auberginehelften met de vulling en plaats ze op een bakplaat met bakpapier. Bedek ze royaal met tomatensaus en nog wat tofu ricotta. Bedek ze daarna met het paneermeel.
  • Bak de aubergines in de oven voor 30-40 minuten tot ze goudbruin zijn. Serveer met verse basilicum.
  • Zo maak je de tofu ricotta: voeg de tofu, edelgist en zout toe aan een blender of keukenmachine. Mix tot een homogene massa.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.