Terug naar overzicht

Gevulde aubergines (vegan)

Het recept voor deze aubergines is volledig vegan. Je maakt zelf tofu ricotta om de aubergines mee te vullen. Dat is makkelijker dan je misschien denkt.

Bekijk het recept hieronder. Het komt uit Plant based Italian.

PROBEER OOK:

Details

  • Servings: 2

Ingredients

  • 2 grote aubergines
  • tomatensaus
  • tofu ricotta
  • VOOR DE VULLING:
  • 60 gr tofu ricotta
  • 60 ml tomatensaus
  • 1 tl mosterd
  • 4 sneetjes 1 dag oud volkorenbrood, verkruimeld
  • 10 ontpitte olijven, fijngehakt
  • 2 el kappertjes, fijngehakt
  • 15 gr zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • handvol verse basilicum, gehakt
  • handvol verse peterselie, gehakt
  • 2 el edelgist
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • VOOR DE TOPPING:
  • 25 gr paneermeel
  • zout en peper naar smaak
  • VOOR DE TOFU RICOTTA:
  • 250 gr firm tofu
  • 2 el edelgist
  • 1/2 tl zout

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en lepel de binnenkant (zaadjes) eruit. Hak het vruchtvlees fijn en doe dit in een grote kom samen met de rest van de ingrediënten voor de vulling. Meng alles goed en breng op smaak met zout en peper.
  • 2Vul de auberginehelften met de vulling en plaats ze op een bakplaat met bakpapier. Bedek ze royaal met tomatensaus en nog wat tofu ricotta. Bedek ze daarna met het paneermeel.
  • 3Bak de aubergines in de oven voor 30-40 minuten tot ze goudbruin zijn. Serveer met verse basilicum.
  • 4ZO MAAK JE DE TOFU RICOTTA: voeg de tofu, edelgist en zout toe aan een blender of keukenmachine. Mix tot een homogene massa.