Recept voor gevulde tomaten met basilicum en broodkruim
Chef-kok en foodstylist
Mattia Risaliti groeide op
in Toscane met een grote
familie die genoot van
samen eten. In Si Mangia
(‘Laten we eten’) deelt
Mattia het receptenboek
van zijn familie met iedereen die van koken houdt.
We delen het recept van Nonna Maria’s heerlijke geroosterde tomaten. Gevuld met basilicum en broodkruim. De tomaten hebben een krokant laagje van Parmezaanse kaas, eenvoudig maar heerlijk! Geweldig voor de lunch of klein (voor)gerecht.
Meer recepten uit dit boek? Kijk dan in deze editie.
Of bestel een mooi kookboek in onze shop.
Gevulde tomaten
Voorbereidingstijd: 30 minutenminuten
Bereidingstijd: 30 minutenminuten
Totale tijd: 1 uuruur
Porties: 4personen
Ingrediënten
80grtomatenmedium rijp voor de vulling
100grpaneermeel
60grgeraspte Parmezaanse kaas
8basilicumblaadjesfijngehakt
3teentjesknoflookgeraspt
2elolijfolie extra vergine
zwarte peper versgemalen
gedroogde chilivlokken (optioneel)
zout naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C (zonder ventilator).
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de tomaten en halveer ze.
Gebruik een lepel om het vruchtvlees in een grote kom te scheppen en zet de uitgeholde tomaten apart.
Leg het vruchtvlees op een snijplank en hak het fijn met een mes. Doe het gehakte tomatenvlees terug in de kom, voeg het paneermeel, de Parmezaanse kaas, het basilicum, de knoflook en de olijfolie toe en meng goed.
Breng op smaak met peper en zout en eventueel de gehakte chili. Roer alles door elkaar totdat je een soepel mengsel hebt. Als het te vochtig lijkt, voeg dan nog wat paneermeel toe.
Schep het mengsel in de uitgeholde tomaten en leg ze de voorbereide bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak ongeveer 30 minuten, tot het broodkruim goudbruin is.
Haal de geroosterde tomaten uit de oven en laat ze 10-15 minuten rusten. Serveer lauwwarm.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen