Eenvoudig maar o zo lekker: gnocchi met truffelboter
Terug naar overzicht

Eenvoudig maar o zo lekker: gnocchi met truffelboter

De Italiaanse honger naar truffels – tartufi – is groot. Met name in de noordelijke en centrale regio’s waar restaurants vaak specialiteiten zoals truffel- en aardappelravioli serveren.

Hier delen we het recept voor gnocchi met truffelboter. Uit het boek Perfect Pasta at Home komt dit recept.

 

PROBEER OOK:

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 500 g gnocchi
  • 120 g ongezouten boter
  • 60 g zwarte of witte truffel, geschaafd of fijn geraspt (of een mengsel van beide); houd wat schaafsel apart om te serveren
  • Zout, naar smaak
  • Parmezaanse kaas, om te serveren

Preparation

  • 1Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking. Terwijl de gnocchi koken, maak je de saus.
  • 2Smelt de boter in een grote koekenpan. Voeg de truffel toe en roer om te combineren, voeg dan zout naar smaak toe.
  • 3Haal de pan van het vuur en laat de truffel in de boter trekken.
  • 4Voeg de gekookte gnocchi toe aan de truffelboter en roer tot ze volledig bedekt zijn.
  • 5Serveer meteen en bestrooi het gerecht met de extra truffelkrullen en versgeraspte Parmezaanse kaas.