Eenvoudig maar o zo lekker: gnocchi met truffelboter
De Italiaanse honger naar truffels – tartufi – is groot. Met name in de noordelijke en centrale regio’s waar restaurants vaak specialiteiten zoals truffel- en aardappelravioli serveren.
Hier delen we het recept voor gnocchi met truffelboter. Uit het boek Perfect Pasta at Home komt dit recept.
PROBEER OOK:
Details
- Servings: 4
Ingredients
- 500 g gnocchi
- 120 g ongezouten boter
- 60 g zwarte of witte truffel, geschaafd of fijn geraspt (of een mengsel van beide); houd wat schaafsel apart om te serveren
- Zout, naar smaak
- Parmezaanse kaas, om te serveren
Preparation
- 1Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking. Terwijl de gnocchi koken, maak je de saus.
- 2Smelt de boter in een grote koekenpan. Voeg de truffel toe en roer om te combineren, voeg dan zout naar smaak toe.
- 3Haal de pan van het vuur en laat de truffel in de boter trekken.
- 4Voeg de gekookte gnocchi toe aan de truffelboter en roer tot ze volledig bedekt zijn.
- 5Serveer meteen en bestrooi het gerecht met de extra truffelkrullen en versgeraspte Parmezaanse kaas.
- Author: Redactie
- Posted: oktober 6, 2021