Terug naar overzicht
Granita-van-bloedsinaasappel

Granita van bloedsinaasappel: zo maak je dit verfrissende dessert

Heerlijk voor tussendoor of als afsluiter van een diner: granita van bloedsinaasappel. Het is makkelijk te maken en trekt ook meteen de aandacht op tafel door haar felle paarse kleur.

Tip: zorg ervoor dat de sinaasappels en citroenen op kamertemperatuur zijn voor gebruik; je haalt er dan het meeste sap uit..
Granita-van-bloedsinaasappel

Granita van bloedsinaasappel

Voorbereidingstijd: 2 uur
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 2 uur 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 bloedsinaasappels bio, het sap
  • 2 citroenen bio, het sap
  • 50 gr basterdsuiker

Instructies

  • Verwarm het sinaasappel- en citroensap samen met de suiker in een pan op middelhoog vuur en laat het mengsel 3-4 minuten sudderen, tot de suiker is opgelost.
  • Schenk het in een ondiep diepvriesbakje en zet het 1 uur in de vriezer. Roer alles goed door met een vork, zodat alle bevroren stukjes loskomen, en zet het bakje nog eens 30 minuten in de vriezer. Roer er dan weer met je vork door en zet het opnieuw 30 minuten in de vriezer.
  • Na de laatste 30 minuten roer je het geheel nog een keer goed door, zodat alles volledig gekristalliseerd is. Serveer meteen.
5 van 3 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.