Loading
Terug naar overzicht

Granita van bloedsinaasappel: zo maak je dit verfrissende dessert

Heerlijk voor tussendoor of als afsluiter van een diner: granita van bloedsinaasappel. Het is makkelijk te maken en trekt ook meteen de aandacht op tafel door haar felle paarse kleur.

Tip: zorg ervoor dat de sinaasappels en citroenen op kamertemperatuur zijn voor gebruik; je haalt er dan het meeste sap uit.

Dit recept komt uit het boek: 5 ingrediënten vegan van Katy Beskow.

LEES OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • sap van 8 biologische bloedsinaasappels
  • sap van 2 biologische citroenen
  • 50 gr basterdsuiker

Preparation

  • 1Verwarm het sinaasappel- en citroensap samen met de suiker in een pan op middelhoog vuur en laat het mengsel 3-4 minuten sudderen, tot de suiker is opgelost.
  • 2Schenk het in een ondiep diepvriesbakje en zet het 1 uur in de vriezer. Roer alles goed door met een vork, zodat alle bevroren stukjes loskomen, en zet het bakje nog eens 30 minuten in de vriezer. Roer er dan weer met je vork door en zet het opnieuw 30 minuten in de vriezer.
  • 3Na de laatste 30 minuten roer je het geheel nog een keer goed door, zodat alles volledig gekristalliseerd is. Serveer meteen.