Net even anders! Hartige panna cotta met fontinakaas
De een kookt, de ander eet het op.
De zussen Jansen & Jansen, makers van
het kookboek Mooi mediterraan, geven je
advies voor een gezonde levensstijl.
Dit keer: hartige panna cotta.
‘Jawel, alweer bergkaas. Wij tweeën zijn er dol
op. En ook dit gerecht maken we met fontina.
Het toeval wilde dat we op een gegeven moment
beslag hadden gelegd op een groot stuk van deze kaas
uit Aosta en omgeving. Het resultaat, een hartige panna
cotta, hebben we onlangs leren kennen. Dat wil zeggen,
wij kenden tot dusver alleen maar zoete panna cotta.
Kan aan ons liggen. Maar toen we zo’n hartige variant
afgelopen zomer ergens op een menukaart zagen
staan, bestelden we hem meteen. Heel lekker was dat,
met pecorino en peren. Wij maken een rode variant.
Met radicchio en druiven en als je hebt, echt mooie
balsamico. Uit Modena.’
Bestel hier de editie waarin dit recept voor hartige panna cotta te vinden is. Wil je meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Hartige panna cotta
Voorbereidingstijd: 20 minutenminuten
Bereidingstijd: 2 uuruur10 minutenminuten
Totale tijd: 2 uuruur30 minutenminuten
Porties: 8personen
Benodigdheden
muffinvormpjes of andere vormpjes
Ingrediënten
2blaadjes gelatine
200mlslagroom
50mlGriekse yoghurt
100grfontinakaasof andere bergkaas
zout en peper
balsamicoazijn
1radicchio
500grrode druiven
bakolie
Instructies
Laat de gelatine minstens 5 minuten weken in een kom met koud water. Meng de slagroom met de yoghurt.
Rasp de fontina en roer de geraspte kaas door de yoghurtroom. Verwarm het mengsel tot het tegen de kook aan zit.
Roer goed tot alle kaas helemaal is gesmolten. Haal de pan nu van het vuur en roer er de uitgeknepen blaadjes gelatine door.
Breng verder op smaak met zout en peper. Laat het mengsel een beetje afkoelen voordat je het in de vormpjes giet. Laat het een uur of twee in de koelkast opstijven.
Snij de radicchio in de lengterichting in 8 parten en bak die kort aan. Bak daarna de druiven ook kort.
Presenteer alles op een mooie schaal. Verdraaid lekker is het om er vervolgens een echt goede balsamicoazijn overheen te sprenkelen!
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen