Terug naar overzicht
Hartige panna cotta

Net even anders! Hartige panna cotta met fontinakaas

De een kookt, de ander eet het op. De zussen Jansen & Jansen, makers van het kookboek Mooi mediterraan, geven je advies voor een gezonde levensstijl. Dit keer: hartige panna cotta.

‘Jawel, alweer bergkaas. Wij tweeën zijn er dol op. En ook dit gerecht maken we met fontina. Het toeval wilde dat we op een gegeven moment beslag hadden gelegd op een groot stuk van deze kaas uit Aosta en omgeving. Het resultaat, een hartige panna cotta, hebben we onlangs leren kennen. Dat wil zeggen, wij kenden tot dusver alleen maar zoete panna cotta. Kan aan ons liggen. Maar toen we zo’n hartige variant afgelopen zomer ergens op een menukaart zagen staan, bestelden we hem meteen. Heel lekker was dat, met pecorino en peren. Wij maken een rode variant. Met radicchio en druiven en als je hebt, echt mooie balsamico. Uit Modena.’

Bestel hier de editie waarin dit recept voor hartige panna cotta te vinden is. Wil je meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Hartige panna cotta

Hartige panna cotta

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 2 uur 10 minuten
Totale tijd: 2 uur 30 minuten
Porties: 8 personen

Benodigdheden

  • muffinvormpjes of andere vormpjes

Ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine
  • 200 ml slagroom
  • 50 ml Griekse yoghurt
  • 100 gr fontinakaas of andere bergkaas
  • zout en peper
  • balsamicoazijn
  • 1 radicchio
  • 500 gr rode druiven
  • bakolie

Instructies

  • Laat de gelatine minstens 5 minuten weken in een kom met koud water. Meng de slagroom met de yoghurt.
  • Rasp de fontina en roer de geraspte kaas door de yoghurtroom. Verwarm het mengsel tot het tegen de kook aan zit.
  • Roer goed tot alle kaas helemaal is gesmolten. Haal de pan nu van het vuur en roer er de uitgeknepen blaadjes gelatine door.
  • Breng verder op smaak met zout en peper. Laat het mengsel een beetje afkoelen voordat je het in de vormpjes giet. Laat het een uur of twee in de koelkast opstijven.
  • Snij de radicchio in de lengterichting in 8 parten en bak die kort aan. Bak daarna de druiven ook kort.
  • Presenteer alles op een mooie schaal. Verdraaid lekker is het om er vervolgens een echt goede balsamicoazijn overheen te sprenkelen!
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.