Terug naar overzicht
Mansarda del Vigneto

Overnachten in historische Italiaanse gebouwen? Dat kan!

Logeren in een oud palazzo, een vuurtoren of een renaissance villa. Wie wil dat nou niet? En een nachtje blijven slapen blijkt op deze locaties vaak verrassend betaalbaar!

Dat is allemaal te danken aan The Landmark Trust. De Britse organisatie behoedt historische gebouwen voor verval. Door toeristen te laten overnachten op deze bijzondere locaties (en dankzij vele donaties) financieren ze het onderhoud. Het hoeft dan ook helemaal niet duur te zijn om op zo’n unieke locatie te overnachten – sommige huizen vragen nog geen twintig euro per nacht.

The Landmark Trust
Landmark Trust werd in 1965 opgericht door bankier sir John Smith en heeft inmiddels meer dan tweehonderd gebouwen in Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en België. Wij selecteerden drie locaties uit het Italiaanse aanbod.

Casa de mar, san fruttuoso

1. Casa de mar – Ligurië
Dit vissershuisje ligt in een kleine, exclusieve baai op het schiereiland Portofino. Het huisje steekt boven de daken van de abdij uit, dit zorgt voor een prachtig uitzicht over de azuurblauwe Middellandse Zee. Casa de mar heeft een eigen terras aan zee en een kleine tuin. Het verblijf is klein, maar de locatie maakt dat meer dan goed.

Het ligt in het prachtige San Fruttuoso tussen de pijnbomen en olijfgaarden aan het strand. De baai is alleen bereikbaar per boot: overdag zijn er bezoekers die de abdij bekijken, maar aan het eind van de dag haalt de bootdienst alle bezoekers op. In de avond heb je deze prachtige baai dus samen met de bewoners van San Fruttuoso helemaal voor jezelf. San Fruttuoso, landmarktrust.org

Mansarda del Vigneto

2. Villa dei Vescovi – Veneto
Villa dei Vescovi is een renaissance villa tussen de wijngaarden en boomgaarden van de Colli Euganei. Er zijn twee appartementen met uitzicht op de elegante boomgaarden. Vanuit je appartement kan je genieten van de zonsondergang op de heuvels van Euganei. Dit landschap is sinds de 16e eeuw nauwelijks veranders.

De villa is ontworpen in 1535 door de architect Giovanni Maria Falconetto. Het is gebouwd om de nadruk te leggen op de groene omgeving van de Colli Euganei, en dat is gelukt. Er zijn twee 4-persoons appartementen  in dit historische gebouw. Via dei Vescovi 4, Luvigliano, landmarktrust.org

Villa Saraceno

3. Villa Saraceno – Veneto
Van oudsher is Villa Saraceno een toevluchtsoord voor wie op zoek is naar rust op korte afstand van de drukte in Padua, Vicenza of Venetië. De stad van het water is ongeveer een uur rijden en Padua en Vicenza liggen nog dichterbij. Deze spectaculaire villa werd rond 1550 gebouwd door Andrea Palladio. Het werd gebruikt als buitenverblijf en boerderij en staat nu op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Via Finale, Agugliaro, landmarktrust.org

LEES OOK:

Wij hebben een fijn vierdaags arrangement op een wijnlandgoed in Veneto samengesteld!