Terug naar overzicht

Zo maak je zelf de lekkerste ijshoorntjes

IJshoorntjes zijn erg leuk om zelf te maken en ook nog eens heel lekker. Kijk wel uit voor je vingers, de hoorntjes zijn nog heet als je ze moet rollen.

Aniek Keijsers is een zoetekauw. Toen de blogger van smakelijke baksels voor het eerst haar eigen ijs maakte, ging er een wereld voor haar open. Zo veel lekkerder dan uit de winkel. Dat weten ze in Italië, de bakermat van de gelato, natuurlijk allang.

Dit recept komt uit IJs & co van Aniek Keijsers

LEES OOK:

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de leukste tips en het laatste nieuws uit Italië? Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief!

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 30 g roomboter + extra om in te vetten
  • 80 g poedersuiker
  • 1 eetl. Kristalsuiker
  • 60 g eiwit (ongeveer 2 eieren), op kamertemperatuur
  • ½ tl vanille-extract
  • 70 g tarwebloem
  • ¼ theel. Zout
  • ook nodig: wafelijzer + kegelvormpje
  • variatie: Zwarte chocoladehoorntjes
  • Voeg 1 eetlepel cacaopoeder en 1 eetlepel geactiveerde kool toe aan het basisrecept.

Preparation

  • 1Smelt de roomboter en laat afkoelen. Klop de poedersuiker en kristalsuiker met het eiwit in een kom tot het geheel dikker wordt. Voeg het vanille-extract, de tarwebloem en het zout toe en meng kort.
  • 2Voeg de roomboter toe en meng tot een geheel. Verwarm het wafelijzer voor. Vet het wafelijzer in met wat roomboter. Schep per keer een volle eetlepel beslag op het wafelijzer en verwarm tot het wafeltje goudbruin is.
  • 3Rol voorzichtig (de hoorntjes zijn erg heet), maar snel de wafeltjes om een kegelvormpje en laat hard worden.