Terug naar overzicht
Beste Italiaan Amsterdam

In Amsterdam eet je bij de beste Italiaan

Heb jij altijd al eens bij de beste Italiaan van Nederland willen eten? Ga dan nu naar Amsterdam. Hier eet je bij het allerbeste Italiaanse restaurant van ons land, namelijk Pianeta Terra.

Dit jaar drong restaurant Pianeta Terra van Fabio Antonini door tot de negentiende plaats op de lijst van 50 beste Italiaanse restaurants ter wereld. Daarmee is het restaurant – dat gerund wordt door Fabio, Laura en Raul – ook de beste Italiaan van Nederland, gelegen in het centrum van Amsterdam.

Bij deze Italiaan eet je alles behalve pizza

De Italiaanse Fabio Antonini is al ruim dertig jaar chef in Amsterdam. Als kind groeide hij op in Fiumicino, een vissersdorp vlak buiten Rome. Met een omweg via Londen streek hij neer in Amsterdam. Bij Pianeta Terra eet je alles behalve pizza. Ze serveren menu-arrangementen van 3 tot 7 gangen afgestemd op jouw smaak en dieetwensen, en volledig volgens het Slow Food-principe. Pianeta Terra was een van de eerste Slow Food-restaurants in Nederland. Fabio geeft zijn gasten meer mee dan een goedgevulde maag. Beulingstraat 7, Pianeta Terra

Fotografie: Esther Sikkink
Bekijk ook: