Terug naar overzicht
insalata-caprese

Insalata caprese, zo maak je deze beroemde salade uit Capri

Deze salade, die afkomstig is van het eiland Capri, moet echt alleen in de zomer worden gemaakt, wanneer de tomaten zoet en smaakvol zijn. Laat je niet verleiden om te bezuinigen op de kwaliteit van de ingrediënten – gebruik buffelmozzarella, rijpe, sappige tomaten, verse basilicum en, indien mogelijk, een uitzonderlijk goede olijfolie.

Het recept voor insalata caprese vind je hieronder.

Dit recept komt uit:

PROBEER OOK:

Fotografie: Helen Cathcart

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 300 g smaakvolle, rijpe tomaten
  • 125 g buffelmozzarella
  • 20 verse basilicumblaadjes
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 3 el goede extra vierge olijfolie

Preparation

  • 1Snijd de tomaten in plakjes van 1 cm dik of in kwarten ze als ze klein zijn.
  • 2Snijd de mozzarella in 1 cm dikke plakjes of scheur ze in dikke reepjes.
  • 3Leg om en om plakjes tomaat en mozzarella op een serveerschaal, met steeds een blaadje basilicum ertussen.
  • 4Kruid ze, bestrooi met oregano en besprenkel met de olijfolie.