Terug naar overzicht
ITA Airways

ITA Airways, de Italiaanse luchtvaartmaatschappij

ITA Airways is de nieuwe, nationale luchtvaartmaatschappij van Italiё. De 1e vlucht werd uitgevoerd op 15 oktober 2021.  

Ons doel is om een efficiënte, innovatieve luchtvaartmaatschappij te zijn met een goede verbindingen zowel binnen Italië als naar internationale en intercontinentale bestemmingen. 

We beschikken over een moderne en milieuvriendelijke vloot die zal beschikken over de modernste technologieën om de efficiëntie en de kwaliteit van de dienstverlening en een aanzienlijke vermindering van de milieu-impact.

In het winterseizoen wordt er naar 51 bestemmingen gevlogen.  Het netwerk wordt uitgebreid tot 74 bestemmingen en 89 routes in 2025.

Er is reeds een jaar verlopen sinds we op 15 oktober 2021 aan ons avontuur begonnen.
Sindsdien hebben we elke dag hard gewerkt om onze passagiers de beste reiservaring aan te bieden door mensen hun droom te laten beleven.
Elke dag doen we ons best om een moderne en efficiënte luchtvaartmaatschappij te zijn die een reiservaring met een moderne Italiaanse toets biedt.
We willen een wereld scheppen die meer verbonden is. Op een jaar hebben meer dan 9 miljoen reizigers met ons gevlogen.
6 nieuwe Airbussen A350 en 4 Airbussen A220 maken nu deel uit van onze vloot terwijl ons getrouwheidsprogramma, Volare, 700.000 leden telt.

In de business class van lange afstandsvluchten hebben we vanaf 15 oktober een nieuw menu dat geïnspireerd is op de Italiaanse traditie en dat samengesteld is door de sterrenchef Gian Piero Vivalda, 2 Michelin sterren, en winnaar van nationale en internationale prijzen. Een waar manifest goed uitgedachte herfstrecepten die je een volledige gastronomische ervaring bezorgen, het resultaat van een zorgvuldige zoektocht naar kwaliteitsvolle grondstoffen met bijzondere aandacht voor de combinaties, geuren en kleuren van de gerechten zodat je een unieke reeks ervaringen beleeft.

We breiden onze samenwerking verder uit met de grote merken die Italië wereldberoemd maken. Onze eerste verjaardag is een goede gelegenheid om een nieuwe samenwerking te beginnen met Ferrari Trento, Gruppo Lunelli. Een toast op excellentie die aan boord en in onze lounges wordt uitgebracht.

Om de vluchtervaring nog te verbeteren beginnen we aan boord van onze lange afstandsvluchten met de geleideijke implementatie van een verbindingsdienst op de nieuwe Airbussen A350 om tot een volledige hernieuwing van het entertainment met in totaal 238 contents op gebied van films, TV en muziek te komen.

USA, Zuid-Amerika, Europa en binnenkort Azië: we blijven ons netwerk uitbreiden. Begin november en december beginnen we respectievelijk met vluchten naar Tokyo en New Delhi en sluiten we het jaar af met het blauwe van de Malediven.

Dit alles is dankzij jullie mogelijk geworden. Jullie zijn onze vleugels die ons steeds hoger laten vliegen.

Meer informatie

Voor meer informatie over ITA Airways en alle bestemmingen naar, binnen en buiten Italië kijk dan hier >

Logo ITA airways