Terug naar overzicht

Op deze Italiaanse camping hoef je geen badmuts meer te dragen

Tot groot genoegen van veel gasten heeft de Italiaanse camping Village Weekend aan het Gardameer de badmuts in de ban gedaan.

Toen duidelijk werd dat de in Italië verplichte muts een doorn in het oog was van veel kampeerders, werden extra filters en pompen aangebracht en een ontheffing aangevraagd bij de autoriteiten. ‘Dat is gelukt. Vanaf deze week hoeven onze gasten niet meer verplicht de haren te bedekken’, zegt directeur Loek van de Loo van de Nederlandse eigenaar Vacanceselect tegen de Telegraaf.

LEES OOK10x de mooiste plekken om te zwemmen in de Italiaanse natuur

Italiaanse wet
80% van de gasten op deze camping is Nederlands. ‘Iedereen is blij. Gisteren zag je gelijk niemand meer met een badmuts op. Het is volgens de meeste toeristen een hoop gedoe. Maar we krijgen nu wel extra controle of de hygiëne gewaarborgd is. Prima, want dat is de Italiaanse wet’, aldus Van de Loo.

Onnodige betutteling
Sabina Fa (37) uit Heerhugowaard is blij met het besluit. ‘Wij zijn fanatieke kampeerders, maar willen geen onnodige betutteling. Onze kinderen hebben een enorme hekel aan zo’n badmuts, omdat ze voortdurend in en uit het water gaan. Die spontaniteit mag niet worden beknot door steeds te moeten nadenken over mutsje-op-mutsje-af’, zegt ze.
Ze vindt haarbedekking schijnhygiëne. ‘Als je weet wat er allemaal voor viezigheid in een zwembad kan raken, kun je nergens meer gerust zwemmen. Gewoon niet te veel bij nadenken.’

LEES OOK: 3x bezoek deze kustdorpjes in Italië voordat ze te toeristisch worden

Bron: de Telegraaf. Beeld: Raphaël Biscaldi