6x de leukste Italiaanse films en series die je deze kerst wilt bingewatchen
Terug naar overzicht
netflix kijken

6x de leukste Italiaanse films en series die je deze kerst wilt bingewatchen

De kerstvakantie betekent maar één ding: op de bank kruipen onder een dekentje, kop warme chocolademelk erbij en films kijken tot je in slaap valt.

Wij hebben de 6 leukste Italiaanse films en series van dit moment op Netflix uitgezocht, die je lekker kunt gaan bingewatchen in de kerstvakantie.

1. Rose Island

Binnenkort gaan sneeuw en een stevige wind ons weer dagenlang kou bezorgen. Daarom hebben we de ultieme escape gevonden: kijk Rose Island op Netflix, en droom lekker weg bij deze Italiaanse sferen. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een man die, idealistisch als hij is, zijn eigen eiland wil bouwen voor de kust van Rimini. Hij bouwt het eiland net buiten de Italiaanse territoriale wateren en roept vervolgens de onafhankelijkheid van het ‘rozeneiland’ uit, waarna hij de Italiaanse overheid op zijn dak krijgt. Een komische en fascinerende film waar je onafgebroken naar wil blijven kijken.

2. The Lost Daughter

Vanaf 31 december kan je op Netflix de nieuwe dramafilm The Lost Daughter kijken. Het verhaal is gebaseerd op het boek De geniale vriendin van Elena Ferrante. Het verhaal gaat over een vrouw (gespeeld door Olivia Colman, de koningin in de recente seizoenen van The Crown) die tijdens haar vakantie aan het strand geobsedeerd raakt door een moeder en haar jonge dochter, en daarna zelf een duister geheim uit haar verleden onder ogen moet zien. 

2. De Italiaanse Bridget Jones

De komisch-romantische Italiaanse serie Guida astrologica per cuori infranti (‘Astrologische gids voor gebroken harten’). In zes afleveringen word je meegenomen naar Turijn waar de single Alice (Claudia Gusmano) werkt als productieassistente bij een tv-zender. Haar ex gaat trouwen en wordt vader. Zij heeft nog altijd geen nieuwe amore gevonden, en op haar werk start een collega die haar werkzaamheden flink onder een vergrootglas legt. Gelukkig is daar Tio (Lorenzo Adorni) die zich over Alice ontfermt en haar gebroken hart probeert te helen. In combinatie met de prachtige beelden van Turijn (de pleinen, de Basilica di Superga, de Mole Antonelliana – alle highlights komen voorbij) staat deze serie garant voor een paar avonden feelgood-tv.

3. The Hand of God

In het Napels van de jaren 80 jaagt de jonge Fabietto zijn liefde voor voetbal na. Zijn leven wordt volledig op zijn kop gezet door de komst van voetballegende Diego Maradona, tot het noodlot toeslaat. Een onzekere, maar veelbelovende toekomst als filmmaker volgt. The Hand of God is een film van Academy Award-winnaar Paolo Sorrentino. Zijn film La grande bellezza won in 2014 een Oscar voor de beste buitenlandse film. The Hand of God ging in september in wereldpremière op het Internationale Filmfestival van Venetië, waar het twee prijzen mee naar huis nam, waaronder de Grand Jury Prize en Marcello Mastroianni voor Scotti’s rol als Fabietto Schisa. Vanaf 15 december te zien op Netflix.

5. Luna Park

De serie Luna Park speelt zich af in Rome uit de jaren 60. Het draait om de ontmoeting tussen twee meisjes. Nora werkt op de kermis en ontmoet daar Rosa, die uit een welgestelde Romeinse familie komt. De meisjes en hun families worden geconfronteerd met een reeks geheimen en intriges die jaren waren verborgen.

6. Sulla Stessa Onda

In de nieuwe Netlflixfilm Sulla Stessa Onda, volgen we Lorenzo. Hij is een jonge zeilinstructeur en tijdens een zomerkamp op Sicilië maakt hij kennis met Sara. Het onvermijdelijke gebeurt: de vonk slaat over en beide jongeren beleven hun eerste verliefdheid. Als Lorenzo en Sara elkaar later opnieuw ontmoeten in Palermo is het meteen duidelijk: wat ze in de zomer hebben beleefd, was meer dan een vluchtige vakantieliefde. Tot Sara Lorenzo’s berichtjes ineens niet meer beantwoordt. Op zoek naar een antwoord klopt Lorenzo bij haar thuis aan. Hier komt hij achter een groot geheim.

LEES OOK:

De beste berichten van De smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!