Terug naar overzicht
Meloensalade met appel en walnoten

Frisse meloensalade met sinaasappel en walnoot

Deze meloensalade is heel snel om samen te stellen, ideaal als voorgerecht of als dessert. Bijna elke meloensoort is geschikt voor dit recept, afhankelijk van het seizoen.

Kies een rijpe meloen die boordevol smaak zit. Dit kun je controleren door aan de bovenkant te ruiken. Als je niets ruikt, kies dan een andere meloen of wacht tot hij rijp is. Je hebt voor dit gerecht een heel goede, peperachtige olijfolie nodig: de smaak in combinatie met de sinaasappel en de meloen is het geld meer dan waard. Zo herken je een goede olijfolie!
Meloensalade met appel en walnoten

Meloensalade met sinaasappel en walnoot

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 meloen (ongeveer 1-1,5 kg) geschild, pitjes verwijderd en in partjes van 2 cm dik
  • 2 sinaasappels
  • 2 el munt klein en in stukjes
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 hand walnoten grof gestampt in een vijzel
  • 1 tl citroenrasp schil
  • zout naar smaak
  • roze peperkorrels grofgestampt

Instructies

  • Leg de partjes meloen op een grote schaal of aparte borden. Snijd op een plank met een scherp mes de schil en het witte vlies van beide sinaasappels. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en laat ze op de meloen vallen.
  • Verdeel de overige ingrediënten over de meloen en sinaasappel en serveer.
4.43 van 7 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.