Terug naar overzicht
bospaddenstoelensoep-recept-italiaans-koken

Romige paddenstoelensoep met bruschetta

Soep is heerlijk als voorgerecht, als hoofdmaaltijd of als opkikkertje tussendoor. Soep kan voor groepen of alleen voor jezelf. Het smaakt in alle seizoenen, zorgt voor een portie vitamine en past bij alle behoeften: het is verwarmend of energie-opwekkend, vullend of juist fris.

Wij zijn fan en delen het recept van deze romige paddenstoelensoep met bruschetta belegd met paddenstoelen en Parmezaanse kaas. Een paddenstoelensoep kan wel aardig zijn… of hij kan buitengewoon zijn! Deze verrukkelijke versie heeft extra veel smaak dankzij de knoflook en de kruiden en heeft een fluweelzachte textuur dankzij de royale hoeveelheid room.
bospaddenstoelensoep-recept-italiaans-koken

Paddenstoelensoep recept

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 200 gr ui gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 750 gr paddenstoelen mix die oesterzwam, kastanjechampignon en shiitake in dunne plakjes
  • 2 tl salie of tijm fijngesneden
  • 1 l groente- of kippenbouillon
  • 100 ml slagroom
  • zout en peper versgemalen
  • 4/6 sneden zuurdesem- of witbrood voor de bruschetta
  • 1 teen knoflook gehalveerd
  • extra vierge olijfolie
  • 1 el peterselie fijngesneden
  • Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verhit de extra vierge olijfolie in een pan op matig vuur.
  • Voeg de ui, bleekselderij en knoflook toe en breng ze op smaak met zout en peper.
  • Leg een vel bakpapier op de groenten en leg het deksel op de pan. Zet het vuur laag en smoor de groenten 8 tot 10 minuten, of tot ze zacht zijn. Roer af en toe door.
  • Voeg de paddenstoelen toe, zet het vuur hoog en bak de paddenstoelen tot ze geslonken en goudbruin zijn. Roer de salie of tijm erdoor.
  • Schep vier royale eetlepels van het paddenstoelenmengsel in een pannetje voor de bruschetta en zet het pannetje aan de kant.
  • Voeg de bouillon toe aan de rest van de paddenstoelen in de grote pan en breng de bouillon aan de kook. Kook de bouillon 10 minuten zachtjes tot de smaken op elkaar ingewerkt zijn.
  • Voeg de slagroom toe en pureer de soep glad en romig.
  • Maak de bruschetta met paddenstoelen. Rooster of grill de sneden brood, wrijf met de snijkant van een teen knoflook over één kant van iedere snee brood, besprenkel de sneden met een beetje extra vierge olijfolie en breng ze op smaak met zout en peper.
  • Maak het paddenstoelenmengsel weer warm op het moment dat het brood wordt geroosterd of gegrild, breng het op smaak met zout en peper en voeg de peterselie toe.
  • Leg een paar plakjes paddenstoel aan de kant ter garnering van de soep en verdeel de rest van de gebakken paddenstoelen over de bruschetta.
  • Schaaf een paar plakjes Parmezaanse kaas over de bruschetta. Serveer de bruschetta samen met een kom kokendhete paddenstoelensoep die gegarneerd is met de bewaarde plakjes paddenstoel en besprenkeld met een beetje extra vierge olijfolie.
3.75 van 4 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: