Terug naar overzicht

Pappardelle met romige witte wijnchampignons

Dat vegan koken niet ingewikkeld hoeft te zijn, bewijst dit lekkere pastarecept. Trek je meest comfy sweater aan, nestel je op de bank en geniet van deze kom met heerlijkheid.

Dit recept komt uit 5 ingrediënten vegan van Katy Beskow.

Details

  • Servings: 2

Ingredients

  • 1 el zonnebloemolie
  • 250 gr kastanjechampignons, schoongeborsteld en grofweg in stukjes gesneden
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • flinke scheut vegan witte wijn
  • 160 g gedroogde, eivrije pappardelle
  • 200 ml sojakookroom
  • flinke snuf zeezout en zwarte peper

Preparation

  • 1Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de champignons 8-10 minuten, tot ze zacht zijn en beginnen te geuren. Voeg de knoflook toe en bak alles nog 1 minuut. Blus het geheel af met de witte wijn en laat het 4-5 minuten inkoken.
  • 2Breng ondertussen in een grote pan water aan de kook. Voeg de pappardelle toe en kook ze in 8-10 minuten al dente.
  • 3Voeg de pappardelle toe en kook ze in 8-10 minuten al dente. Roer de kookroom door het champignonmengsel. Zet het vuur middellaag en laat alles onder regelmatig roeren nog 5 minuten sudderen. Breng het geheel op smaak met een flinke snuf zeezout en zwarte peper.
  • 4Laat de pappardelle goed uitlekken en voeg ze met behulp van een pastatang toe aan de saus. Schep alles voorzichtig om, zodat de pasta goed bedekt is met de romige saus, en serveer.