Terug naar overzicht
pasta met vijgen

Tagliolini ai fichi: pasta met vijgen en gorgonzola

Pasta met fruit. Dat klinkt eigenaardig, maar de zoetigheid van de vijgen wordt perfect in balans gebracht door de smaak van de gorgonzola. Zoetigheid bij de kaas, net als op een kaasplankje.

Dit recept komt uit Pasta, het kookboek van restaurant Spaghetteria. 

Details

  • Cook Time: 00:15
  • Servings: 4

Ingredients

  • 2 tenen knoflook
  • 1 klontje boter
  • 230 g gorgonzola
  • 600 ml verse room
  • 200 g vijgen
  • 350 g tagliolini (of tagliatelle)
  • 2 el sesamzaad

Preparation

  • 1Snipper de knoflook. Smelt de boter op laag vuur in een koekenpan en laat de knoflook zachtjes verkleuren. Haal de knoflook uit de pan zodra deze bruin is en voeg vervolgens de gorgonzola en de room toe, laat de kaas smelten en kook het geheel in tot een dikke saus.
  • 2Ontdoe de vijgen van hun schil, snijd ze door de helft en voeg ze bij de kaas en de room.
  • 3Kook de tagliolini in ruim kokend water met zout al dente, giet af en doe de pasta in de pan bij de saus en roer even goed door zodat de smaken in de pasta trekken. Bestrooi met sesamzaad.