De Zilveren Lepel Pasta brengt je dit iconische recept, ideaal voor wie houdt van een krachtige smaak met een beetje pit.
Penne all’arrabbiata is een klassieke Italiaanse pasta die zijn oorsprong vindt in de regio van Rome. Dit eenvoudige, maar smaakvolle gerecht bestaat uit penne in een pittige tomatensaus met chilipeper, tomaten en knoflook.
Dit recept komt uit De Zilveren Lepel Pasta, waar je in de nieuwste editie driehonderd pastarecepten vindt! Je kunt het boek hier bestellen.
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Penne all’arrabbiata
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 30 minutenminuten
Totale tijd: 40 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
6elolie
2teentjesknoflook
1chilipepervers, zonder pitjes en fijngehakt
500grtomaten uit blik, uitgelekt en kleingesneden
350grgladde penne
1elbladpeterselievers, fijngehakt
zout
Instructies
Verhit de olie in een koekenpan, doe er de tenen knoflook en de chilipeper bij, bak de tenen bruin en gooi ze weg.
Doe de tomaten in de pan, voeg zout en peper naar smaak toe en laat alles 15 minuten pruttelen.
Kook intussen de penne in een grote pan water met zout beetgaar, laat ze uitlekken en doe ze in de koekenpan.
Meng het gerecht een paar minuten op hoog vuur, schep het in een warme schaal en bestrooi het met de peterselie.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen