Terug naar overzicht
Penne Arrabbiata Zilveren lepel pasta

Klassieker: penne all’arrabbiata

De Zilveren Lepel Pasta brengt je dit iconische recept, ideaal voor wie houdt van een krachtige smaak met een beetje pit.

Penne all’arrabbiata is een klassieke Italiaanse pasta die zijn oorsprong vindt in de regio van Rome. Dit eenvoudige, maar smaakvolle gerecht bestaat uit penne in een pittige tomatensaus met chilipeper, tomaten en knoflook. Dit recept komt uit De Zilveren Lepel Pasta, waar je in de nieuwste editie driehonderd pastarecepten vindt! Je kunt het boek hier bestellen. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Penne Arrabbiata Zilveren lepel pasta

Penne all’arrabbiata

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 6 el olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 chilipeper vers, zonder pitjes en fijngehakt
  • 500 gr tomaten uit blik, uitgelekt en kleingesneden
  • 350 gr gladde penne
  • 1 el bladpeterselie vers, fijngehakt
  • zout

Instructies

  • Verhit de olie in een koekenpan, doe er de tenen knoflook en de chilipeper bij, bak de tenen bruin en gooi ze weg.
  • Doe de tomaten in de pan, voeg zout en peper naar smaak toe en laat alles 15 minuten pruttelen.
  • Kook intussen de penne in een grote pan water met zout beetgaar, laat ze uitlekken en doe ze in de koekenpan.
  • Meng het gerecht een paar minuten op hoog vuur, schep het in een warme schaal en bestrooi het met de peterselie.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.