Terug naar overzicht
Penne met pijnboompitten

Penne met pijnboompitten van Antonio Carluccio

De godfather van de Italiaanse keuken Antonio Carluccio is niet meer, maar van zijn verrukkelijke gerechten genieten we nog altijd. In het Mijn beste Italiaanse recepten staat deze lekkere penne voor winterse dagen.

Dit recept is vegetarisch en als je de Pecorino weglaat, is het ook nog eens vegan. Let wel op, in sommige pasta’s zit ei verwerkt. Als je de aubergine iets eerder klaarzet zit je in de avond binnen een kwartier aan tafel.
Penne met pijnboompitten

Penne met pijnboompitten en aubergine

Voorbereidingstijd: 1 uur
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 1 uur 12 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr aubergines in blokjes gesneden
  • zout
  • 6 el olijfolie extra vergine
  • 1 teentje knoflook gepeld en fijngehakt
  • 3 el tomatenpuree
  • 25 gr pijnboompitten
  • 10 gezouten kappers groot en geweekt, uitgelekt en fijngehakt
  • 20 olijven zwart, zonder pit
  • 400 gr penne
  • 1 chilipeper klein, fijngehakt
  • 60 gr pecorino kaas rijp en geraspt

Instructies

  • Leg de aubergineblokjes ruim een uur in licht gezouten water, giet ze af, knijp het water eruit en dep de blokjes droog in keukenpapier. Bak de aubergine met de knoflook in de olie goudbruin.
  • Roer de tomatenpuree, pijnboompitten, kappertjes, chilipeper en olijven erdoor en laat de saus 10 minuten pruttelen. Voeg wat water toe als de saus te droog is.
  • Kook de pasta beetgaar in royaal kokend water met zout, giet hem af en meng de pasta door de saus. Serveer de pasta met Pecorino erbij.
3.75 van 4 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: