Penne met pijnboompitten en aubergine van Antonio Carluccio
Terug naar overzicht
Penne met pijnboompitten en aubergine

Penne met pijnboompitten en aubergine van Antonio Carluccio

De godfather van de Italiaanse keuken Antonio Carluccio is niet meer, maar van zijn verrukkelijke gerechten genieten we nog altijd. In het Mijn beste Italiaanse recepten staat deze lekkere penne voor winterse dagen.

Dit recept is vegetarisch en als je de pecorino weglaat, is het ook nog eens vegan. Let wel op, in sommige pasta’s zit ei verwerkt.

Dit recept komt uit:

LEES OOK:

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 400 g aubergines, aan beide kanten een plakje eraf gesneden, in blokjes
  • Zout
  • 6 eetl. extra vergine olijfolie
  • 1 teen knoflook, gepeld, fijngehakt
  • 3 eetl. tomatenpuree
  • 25 g pijnboompitten
  • 10 grote gezouten kappers, geweekt, uitgelekt en fijngehakt
  • 20 zwarte olijven zonder pit
  • 400 g penne
  • 1 kleine chilipeper, fijngehakt
  • 60 g rijpe pecorinokaas, geraspt

Preparation

  • 1Leg de aubergineblokjes ruim een uur in lichtgezouten water, giet ze af, knijp het water eruit en dep de blokjes droog in keukenpapier. Bak de aubergine met de knoflook in de olie goudbruin.
  • 2Roer de tomatenpuree, pijnboompitten, kappertjes, chilipeper en olijven erdoor en laat de saus 10 minuten pruttelen. Voeg wat water toe als de saus te droog is.
  • 3Kook de pasta beetgaar in royaal kokend water met zout, giet hem af en meng de pasta door de saus. Serveer de pasta met pecorino erbij.