5x hier eet je de lekkerste pizza en pasta in Amsterdam
Terug naar overzicht

5x de lekkerste pizza en pasta in Amsterdam

Op deze adressen eet je de lekkerste pasta en pizza in onze hoofdstad.

Vaak wordt Amsterdam vergeleken met Venetië. Ja, het is mooi, maar vooral druk. Te veel toeristen. Te veel rolkoffers. En geen plek meer voor de ras-Amsterdammer. Oh, en er is ook veel water. Slechte pers en dat is maar wat zonde. Maartje Diepstraten – die voor haar blog Barts Boekje al menig stad uitkamde – breekt daarom een lans voor al het Italiaanse dat Amsterdam nóg mooier, en bovenal, lekkerder maakt.

1. La Perla (Jordaan)
Sowieso vind ik deze straat om de hoek van ons huis fijn: zelfs in de winter is het er gezellig, met pizzeria La Perla als dankbaar epicentrum. Aan de ene kant van de straat schuif je aan, aan de andere kant haal je af. Die zwarte deeltjes in de korst van de pizza zijn een goed teken; in een houtoven hoor je die verbrande stukjes te krijgen. Tweede Tuindwarsstraat 53, pizzaperla.nl

2. Renato’s (De Pijp)
Eerst was er de pizzeria van Renato’s en toen kwam ook Renato’s Osteria. Osteria? Mais oui, dat is een typisch Italiaans buurthuis waar vooral gegeten en gedronken wordt. Klein is de zaak, fijn is het volk aan een van de meest aantrekkelijke pleinen van de stad (instant vakantiegevoel). Een must? De vongole. Vergeet ook niet een flesje rood uit het wijnrek te bestellen. En de bruschetta’s, die moet je ook proeven. Van der Helstplein 10, renatospizzeria.nl

3. Casa Sabatelli (Oud-West)
Eigenaar Michele komt uit Puglia en zijn passie voor koken heeft hij te danken aan zijn familie die in de streek een pastafabriek runt. In de Kinkerstraat staan in een fris ingericht pand de pakken pasta van eigen merk keurig op een rij en het menu draait om pasta’s die elk met een stuk of drie verschillende sauzen besteld kunnen worden. Orecchiette met rustieke tomatensaus, spaghetti met basilicumpesto of panciotti (een soort ravioli) met boter en salie. Al kan het volgende week zomaar weer anders zijn. Kinkerstraat 230, casasabatelli.nl

4. Sotto (Zuid)
Er zijn twee Sotto-locaties en het iets te hippe logo riekt niet meteen naar kwaliteit. Niets is minder waar: het recept voor de pizza’s van Sotto komt uit Napels, de heilige graal der pizza’s en de eigenaren gingen ter plaatse in de leer. Met verve: Sotto krijgt bij dezen het A-keurmerk. Roelof Hartstraat 27, sottopizza.nl

5. Fuoco Vivo (Oud-West)
Deze pizzeria is vooral een doorslaand succes op sites als Tripadvisor en Iens. Nu hechten we daar normaliter niet zoveel waarde aan maar in dit geval heeft de massa nog gelijk ook. De Clercqstraat 12, fuocovivo.nl

LEES OOK: 

De beste berichten van De Smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Sotto pizza & Renato’s