Terug naar overzicht
Aardappelpizza van de bakplaat

Picobello Pizza! Plaatpizza ‘bianca’ met aardappel

Kookboekauteur en foodstyliste Janneke Philippi heeft een nieuwe kookbijbel uitgebracht en deelt met ons alvast de lekkerste bakplaatcreaties met een Italiaanse touch. Makkelijk om te maken en succes verzekerd!

Dit lekkere pizzarecept is geweldig om te maken. Pizza bianca (Italiaans voor ‘witte pizza’) is het broertje van de gewone pizza. Gevuld met aardappel, buffelmozzarella en rozemarijn.
Aardappelpizza van de bakplaat

Plaatpizza 'bianca' met aardappel

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pizzadeeg (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 250 gr vastkokende aardappelen
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 bollen buffelmozzarella van elk 125 gr
  • olijfolie extra vergine
  • ½ tl zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C.
  • Boen intussen de aardappelen schoon. Snijd ze met de mandoline of eventueel met de hand in dunne plakjes van 1 mm.
  • Hak of rasp de knoflook en ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Meng de aardappelplakjes met de knoflook, de rozemarijn en de olijfolie. Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  • Rol het deeg uit ter grootte van de bakplaat. Leg het deeg op de plaat. Verdeel de aardappelplakjes met de mozzarella over het deeg. Bak de pizza in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Besprenkel de plaatpizza uit de oven met extra vergine olijfolie en bestrooi met het zeezout.
3 van 3 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.