Terug naar overzicht
basispolenta-claudia-roden

Dit is het basisrecept voor lekkere Italiaanse polenta

Dit is een fijn basisrecept voor polenta van de veelgeprezen kookboekenschrijfster Claudia Roden. Polenta smaakt bijvoorbeeld lekker bij het recept van deze kip met druiven.

Dit recept komt uit het kookboek Med, van Claudia Roden

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • 900 ml water
  • 1 tl zout
  • 185 g instant polenta
  • 25 g boter zwarte peper
  • zonnebloem- of olijfolie, om te bestrijken (eventueel)

Preparation

  • 1Kan van tevoren worden gemaakt (het blijft lang goed in de koelkast) en vlak voor het eten worden gebakken. Breng het water met het zout in een grote pan aan de kook. Voeg de polenta in een dun straaltje toe en roer daarbij voortdurend stevig.
  • 2Zet het vuur onder de pan laag als het water opnieuw kookt (de polenta zal borrelen en sputteren) en laat 2 minuten al roerend doorkoken tot het mengsel heel dik is. Leg een deksel op de pan en laat nog 8 minuten doorkoken.
  • 3Roer de boter erdoorheen en breng op smaak met peper. Eet de polenta heet. Als je het van tevoren maakt, giet de polenta dan in een grote ingevette schaal. Strijk de bovenkant glad en laat afkoelen.
  • 4Snijd voor het eten de polenta in vieren. Smeer de bovenkant in met zonnebloem- of olijfolie en rooster de stukken onder een hete grill tot ze goudkleurig en heet zijn.