Terug naar overzicht
Polenta beignets met mais

Weekendsnack: beignets van polenta en maïs

In haar eigen achtertuin begon Bri DiMattina, geïnspireerd door de weelderige citroenbomen en tomatenranken in de moestuin van haar Italiaanse grootouders, een eetbare voorraadkast te creëren. Zo ontdekte ze hoe leuk het is om groenten en fruit te verzorgen, van het zaadje tot op tafel.

We delen het recept voor beignets van polenta, afkomstig uit haar nieuwste kookboek, Nostrana – Flavours from my Italian kitchen garden. Maak de polenta met maïs, lente-ui en peterselie, frituur de beignets en eet ze met tomaat, lente-ui en koriander. Laat het weekend beginnen!

Bestel hier de editie waarin dit recept voor polentabeignets te vinden is. Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Polenta beignets met mais

Polenta beignets met maïs

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 360 ml water
  • 85 gr polenta
  • ½ tl zout
  • 80 gr maïskorrels of keuze uit kleine groenten
  • 3-4 el lente-uitjes fijngehakt, plus extra, om te serveren
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 50 gr bloem
  • ¼ tl bakpoeder
  • 1 ei licht geklopt
  • plantaardige olie om te frituren
  • mayonaise, tomaat, lente-ui en koriander om te serveren.

Instructies

  • Breng het water in een pan op middelhoog vuur aan de kook. Voeg de polenta en het zout toe en laat, onder voortdurend roeren, koken tot het dik is.
  • Haal van het vuur en roer de maïs, lente-ui, peterselie en knoflook erdoor. Laat afkoelen.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder boven het mengsel en voeg het ei toe.
  • Roer tot een homogeen beslag en breng op smaak met zout en peper.
  • Vul een grote pan voor de helft met de olie en verwarm op middelhoog vuur.
  • Schep steeds een paar eetlepels van het mengsel voorzichtig in de hete olie. Bak een paar minuten, terwijl je de beignets indien nodig draait, tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer met mayonaise, gehakte tomaat, lente-ui en koriander.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.