Terug naar overzicht
Corzetti met majoraanpesto recept Toscanini

Heerlijk recept voor corzetti met majoraanpesto

Toscanini in Amsterdam is meerdere keren uitgeroepen tot de beste Italiaan van Nederland. En van wie kun je nu beter leren dan van doorgewinterde chef-koks? In hun nieuwste kookboek leer je hoe je de lekkerste pastagerechten in een handomdraai op tafel tovert.

De pesto is geweldig lekker en eenvoudig te maken. Majoraan is het minder bekende broertje van oregano maar op dezelfde manier te gebruiken. Corzetti is een originele muntvormige pasta uit Ligurië. De platte kant heeft een afbeelding die je maakt met behulp van een stempel. Pre-order het nieuwe kookboek Toscanini eenvoudig in onze webshop. Of bestel in combinatie met een abonnement, dan heb je het bij verschijnen op 19 september als eerste in huis.
Corzetti met majoraanpesto recept Toscanini

Corzetti met majoraanpesto

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr corzetti vers of gedroogd
  • 70 gr pijnboompitten
  • 40 gr walnoten
  • 6 takjes majoraan (circa 40 blaadjes)
  • 80 ml olijfolie extra vergine
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 °C. Verdeel de pijnboompitten en de walnoten over een bakplaat en rooster ze 10 minuten.
  • Neem de bakplaat uit de oven en laat de pijnboompitten en walnoten afkoelen.
  • Doe 60 gram van de pijnboompitten, de walnoten, de majoraan en de helft van de olie in de blender.
  • Maal tot een dikke massa met nog enige structuur. Doe deze in een grote kom en roer er met de hand de resterende olie en de Parmezaanse kaas door. Breng op smaak met zout.
  • Zet een pan met 4 liter water op. Voeg als het water kookt 2 afgestreken eetlepels zout toe (dit is ongeveer 8 gram zout per liter water). Doe de pasta in de pan en roer door met een houten lepel. Kook de corzetti al dente.
  • Haal de pasta met een schuimspaan uit de pan en voeg ze samen met een grote lepel kookwater toe aan de pesto. Roer voorzichtig door elkaar.
  • Serveer met de achtergehouden majoraanblaadjes en pijnboompitten en een scheutje olijfolie.
5 van 2 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.