Koffiegranité met slagroom uit Sicilië
Allerlei Siciliaanse kloosters, vooral in Palermo, zijn beroemd vanwege hun zoetigheden. In de vroege Middeleeuwen was gebak namelijk de trots van de nonnen, en zij maken het nog steeds. Dit heerlijke dessert maak je met slechts vier ingrediënten. Je moet er even op wachten, maar het eindresultaat dat meer dan waard.
Dit recept komt uit:
LEES OOK:
- Op deze adressen proef je het échte Italië in Den Haag
- Frambozentiramisu met pistachenoten maak je zo
Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de leukste vakantietips en laatste nieuwtjes uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!
Details
- Servings: 8
Ingredients
- 4 el suiker, of naar smaak
- 1 liter sterke zwarte koffie
- 2 dl slagroom
- ½ el poedersuiker, of naar smaak
Preparation
- 1Los de suiker op in de nog hete koffie (maak hem liefst niet al te zoet). Laat de koffie afkoelen en giet hem in een ijsblokjesbakje. Zet het bakje afgedekt met plasticfolie een nacht in de vriezer.
- 2Haal het eruit en pureer de ijsblokjes in een keukenmachine met steeds een paar tegelijk tot een zachte massa. Giet hem in een serveerschaal en zet deze granité afgedekt met plasticfolie terug in de vriezer.
- 3Klop de slagroom met een mixer 5 minuten tot er stijve pieken ontstaan en voeg suiker naar smaak toe. Zet de schaal 3 uur afgedekt met plasticfolie in de vriezer. Haal 'm daarna eruit en roer het geheel door. Doe dit in het uur daarna elke 15 minuten zodat zich kleine kristallen vormen.
- 4Haal de granité 10 minuten voor het serveren uit de vriezer. Serveer hem in feestelijke glazen, met een flinke dot slagroom erop.
- Author: Redactie
- Posted: september 14, 2018