Terug naar overzicht
sardinië

4x waarom je zeker een keer naar Sardinië moet gaan

Een reis over een azuurblauwe zee, karakteristieke baaien en wit zand. Sardinië is een eiland van natuurlijke contrasten, met kleurrijke tradities en prachtige natuur. Eigenlijk spreken de foto’s van dit prachtige eiland voor zich. Daar bovenop geven we vier redenen waarom je echt een keer naar Sardinië moet gaan.

Daarom naar Sardinië

1. Azuurblauwe zee en witte stranden

Langgerekte zandstranden, ruige baaien, spectaculaire duinen, sprankelende kiezelstenen: overal op Sardinië vind je de mooiste baaitjes. Het Italiaanse eiland heeft meer dan 1.800 km aan kustlijn en staat bekend om de prachtige stranden en het meest azuurblauwe water van de Middellandse zee. Van noord tot zuid en van oost naar west, op welk deel van het eiland je je ook bevindt, de kuststrook is overal sensationeel mooi. Van de beroemde Costa Smeralda tot de ongerepte zuidkust.<


2. Sportievelingen halen hun hart op

Dankzij het milde klimaat is Sardinië gedurende het hele jaar de perfecte plek voor veel buitenactiviteiten. Voor liefhebbers van de zee is het kristalheldere water perfect voor snorkelen, duiken, kanoën, kajakken of zeilen. Op het land halen wielrenners, paardrijders, wandelaars en golfspelers hun hart op.

3. Cultuur en tradities

Sardinië heeft een eeuwenoud verhaal dat verteld wordt door het archeologisch erfgoed op het hele eiland. Je vindt er menhirs, dolmen, heilige bronnen, domus de Janas (graftomben) en nuraghi (torens uit de bronstijd). Gedurende duizenden jaren herbergen deze enorme stenen geheimen uit het verleden. Daarnaast is er genoeg cultuur op te snuiven in de vorm van traditionele festivals die het hele jaar door plaatsvinden: duik in Middeleeuwse vieringen, spectaculaire paardenshows en paradijs van kleurrijke folklore.

4. Lekker eten

De Sardijnse keuken is nog altijd even smaakvol. De heerlijke specialiteiten zijn altijd gebaseerd op eenvoudige, maar goede ingrediënten met uitgesproken smaken. Proef zeker een seada of de culurgiones.


Vliegen op Olbia

Transavia vliegt twee keer per week vanaf Amsterdam op Olbia Costa Smeralda Airport. Deze Sardijnse luchthaven heeft het grootste aantal internationale passagiers, ruim anderhalf miljoen in 2018. Het aantal toeristen uit Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje en ook Nederland (+32% in 2018) is enorm toegenomen. Naast vluchten vanaf Schiphol kun je ook vanaf Brussel en Luxemburg naar Olbia Airport vliegen.

Geasar is het bedrijf dat ervoor zorgt dat alles op de luchthaven goed verloopt, van de infrastructuur tot het passagiersverkeer. Ook initieert Geasar projecten die de ontwikkeling van het toerisme, de economie en sociale projecten op Sardinië ondersteunen.

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.